Foto: Daniel Maurer
 Foto: Daniel Maurer

Här blir Zlatan Barcelonas hjälte

Publicerad
Uppdaterad
Här slår Zlatan till i Champions League.
I 52:a minuten kvitterade svensken borta mot Stuttgart och såg till att Barcelona har ett bra utgångsläge inför returmötet.
- Vi gjorde för många enkla misstag, säger Ibrahimovic.
Barcelona darrade en aning i åttondelsfinalens första möte med Stuttgart.
Tyskarna tog ledningen efter 25 minuter när Cacau knoppade in 1-0 från nära håll - men tidigt i andra halvleken kom Barcelonas svar.
Från Zlatan.

Fick två chanser

Svensken höll sig framme på Gerard Piques nickskarv och kunde efter två chanser pricka in 1-1 bakom Jens Lehmann.
- Zlatan har tur som får två chanser. Han ska egentligen göra mål redan första gången, säger Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.
- Där var Stuttgart lite passiva för första gången i eget straffområde.
Målet innebär att Barcelona har skaffat sig ett utmärkt läge inför returmötet den 17 mars på Nou Camp.
- Stuttgart kontrollerade hela den första halvleken och skapade flera bra chanser, men vi var bättre i andra och mitt kvitteringsmål var viktigt. 1–1 är ett bra resultat och vi är fortfarande med och slåss om pokalen, säger Ibrahimovic.

"En tuff turnering"

Pep Guardiola i Viasat Fotboll:
- Det är alltid svårt att hålla hög nivå över hela säsongen. Men vi försöker att behålla och kontrollera bollen. Ibland är det tufft mot lag som Stuttgart.
- Det enda sättet att utvecklas är att titta på oss själva och försöka bli bättre för varje match. Men nu är lagen svåra att möta.
Han fortsätter:
- Förra året vann vi allt. Nu förväntar sig folk att vi ska vinna med 3-0 och 4-0. Men detta är en tuff turnering och alla lagen är svåra att möta.

Tufft för Mellberg

I kvällens andra åttondelsfinal tog Bordeaux en tung seger borta mot Olof Mellbergs Olympiakos. Försvararen Michaël Ciani kastade sig fram på Yoann Gourcuffs frispark och nickade in matchens enda mål.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag