Lisa Dahlkvist tvingas byta skor redan i första halvlek. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNLisa Dahlkvist tvingas byta skor redan i första halvlek. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Lisa Dahlkvist tvingas byta skor redan i första halvlek. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
På gräset kan man tydligt se spår från spelarna. Foto: Sara Bratell.På gräset kan man tydligt se spår från spelarna. Foto: Sara Bratell.
På gräset kan man tydligt se spår från spelarna. Foto: Sara Bratell.

Här blir parodin i svenska EM-premiären ett faktum

Publicerad

Första halvlek i EM-premiären Tyskland – Sverige präglades av facilitetsstrul. 

Matchklockan dog mitt under match och gräsmattan släppte flertalet gånger - vilket fick Lisa Dahlkvist att byta skor mitt under matchen.

- Det borde man läst av innan matchen, kritiserar SVT:s expert Markus Johannesson.

EM-festen i Nederländerna är i gång för svensk del – och premiären slutade med 0-0 mot Tyskland.

Men första halvlek av matchen innebar en hel del strul för spelarna.

Gräsmattan släppte vid flertalet tillfällen, vilket har fått flera av spelarna att halka runt till synes ohotade.

– Några spelar med skruvdobb, andra inte, säger SVT-kommentatorn Chris Härenstam, efter att Lisa Dahlkvist tvingats byta skor utanför bild. 

Innehållet kunde inte laddas. Prova igen senare.

Experten kritisk mot utrustningen

Experten Markus Johannesson utvecklar.

– Släpper rötterna i gräset försvinner hela gräsmattan under foten. Då spelar det ingen roll om man får fäste eller inte.

– Men är det så att det är ytan som släpper kan det räcka med skruvdobb. 

Han avslutade med en liten pik till spelarna.

– Det borde man ha läst av innan matchen, säger Markus Johannesson.

 

LÄS ÄVEN: Sundhage: Jag blir tjurig på henne

 

Matchklockan stannade på arenan

Men det var inte slut på eländet där.

Enligt SportExpressens utsände krönikör Anna Friberg dog matchklockan mitt under första halvlek.

– Usel arena, en gräsmatta som blir allt sämre. Det syns tydligt att den blir allt sämre. Stora tuvor släpper, säger hon. 

Sveriges assisterande förbundskapten Lilie Persson:

– Det är halt på plan, det sker konstiga misstag. Den är lite parkettaktig och det går väldigt fort där ute. Men det gäller att förbereda sig med rätt utrustning, säger hon till SVT i paus.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag