Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tyskland vann trots mardrömsstarten

Foto: C More
Foto: PETER SCHATZ VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/ACTIONPICTURES WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Tyskland fick en mardrömsstart mot Estland. 

Emre Can drog på sig EM-kvalets snabbaste röda kort på 16 år och visades ut efter 13 minuter. 

Tyskarna lyckades dock vinna med 3-0 – och hakar på i getingboet grupp C.

Nederländerna var pressat borta mot Vitryssland i EM-kvalet. Laget hade tagit ledningen med 2-0 efter första halvleken, men ett vitryskt mål i den andra halvleken injicerade en dos spänning i matchen. Nederländerna kom dock undan med 2-1 och tre poäng, vilket förde dem till toppen av kvalgruppen – där det är tajt i uppgörelsen om EM-platserna. 

Nederländernas seger satte press på Tyskland, som ställdes mot Estland kort efter att matchen i Minsk blåsts av. 

Emre Can visades ut direkt

Där fick det tyska laget det tufft redan från start. I den 14:e minuten såg Frank Liivak ut att kunna bli fri med Tysklands målvakt Manuel Neuer, men Emre Can gjorde vad han kunde för att rensa bort bollen. Cans satsning var tuff, och sänkte Liivak till marken. Domaren blåste av spelet och plockade direkt upp det röda kortet för frilägesutvisning. 

Enligt statistiktjänsten Gracenote är Cans utvisning den snabbaste i EM-kvalsammanhang sedan Nederländernas Edgar Davids fick rött kort mot Tjeckien i september 2003. 

Estland, stärkta av spelet med en man mer, satte press på tyskarna och skapade flera farliga målchanser. Närmast ett ledningsmål kom dock Marco Reus, som skickade en frispark i stolpen. 

Tyskland såg till att förstöra Estlands dröm om en eventuell skrällpoäng tidigt i den andra halvleken. Ilkay Guendogan skickade in 1-0 i den 52:a minuten, där bollen styrdes in via Estlandsbacken Karol Mets – och bara sex minuter senare hade han gjort ytterligare ett mål. 

Tvåmålsskytten fanns med i bilden även vid 3-0. Gündogan lyfte in bollen till Timo Werner som fintade sig förbi den estländske målvakten. 

Nederländerna leder gruppen på samma poäng som Tyskland. Men även trean Nordirland är fortfarande inblandat i kampen om direktplatserna till EM. Nordirland ställs mot just Tyskland och Nederländerna i den avslutande kvalomgången.