Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avslöjar (?) Zlatans nya klubb av misstag

Foto: USA TODAY NETWORK / BRACE HEMMELGARN-USA TODAY SPORT SIPA USA
Foto: ESPN

Var Zlatan Ibrahimovic, 38, hamnar härnäst är oklart. 

Nu spär ett MLS-chefen Don Garber på spekulationerna kring att en ny storklubb kan vara nära svensken. 

”Zlatan är 38 år och nu rekryteras han av Milan som är en av världens största klubbar”, säger MLS-bossen i en tv-intervju med ESPN.  

Fotbollsresan som en gång startade i Malmö för Zlatan Ibrahimovic börjar sakteliga lida mot sitt slut. Superstjärnans kontrakt med Los Angeles Galaxy går ut efter 2019 – men ännu finns inget klart kring svenskens framtid. 

En som hoppas på att det blir en fortsättning i MLS är Don Garber som chefar över den amerikanska ligan. 

I en tv-intervju med ESPN får han frågan om Ibrahimovic betydelse för MLS – och om hur gärna han vill behålla svensken i ligan. Men Garber ger sken av att kampen redan är förlorad till Italien. 

– Zlatan är en så intressant kille. Han gör så att jag har fullt upp på mitt jobb, och han är en underhållare. Vi behöver sådana killar som sticker ut, som David Beckham också gjorde under sin tid här, säger han och fortsätter:

– Zlatan är 38 år och nu rekryteras han av Milan som är en av världens största klubbar. Han har satt flera målrekord de senaste åren och han är en spännande kille både på och utanför planen. Jag skulle älska att se honom i ligan igen. Men det är upp till Galaxy. Jag har njutit av alla Zlatan-stunder hittills. 

Ledare och förstärkning som klubben behöver 

Ibrahimovic har tidigare ryktats till flera storklubbar, däribland Milan. Svenske stjärnan spelade i den italienska klubben mellan 2010 och 2012 och det är inte första gången som det ryktats om en återkomst. 

Spanska Marca skrev nyligen en flytt till Milan skulle kunna bli aktuell då klubben är i behov av en anfallare. Även Tuttosport är inne på samma bana. De skriver att Ibrahimovic hade varit ”den perfekta förstärkningen” – och den ledaren som Milan behöver för att ta sig tillbaka till toppen. 

Men andra klubbar har som sagt också annonserat sitt intresse, till exempel har det ryktats om allt från Boca Juniors, Napoli, Bologna till till australiska Perth. 

TV: Exklusiv intervju med Zlatan Ibrahimovic

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.