Här är Zlatans lyxhus: "Är värdigt en kung"

Helena Seger och Zlatan Ibrahimovic.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Före detta Elimkyrkan, en byggnad som nu ägs av Zlatan Ibrahimovic.
Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

Trots att han inte har spelat i Sverige på många år har Zlatan Ibrahimovic byggt upp ett fastighetsimperium på hemmaplan. 

Zlatan äger tre bostäder som förvärvats för runt 125 miljoner kronor, varav ett av husen är en gammal kyrka på Östermalm som den svenska storstjärnan rustat upp och inrett till ett riktigt lyxboende. 

– En helt egen fastighet i Sveriges dyraste kvarter får väl anses vara ett av Sveriges mest exklusiva boenden. Värdigt en kung, säger Niklas Bernzton från mäklarfirman Eklund Stockholm New York. 

Sedan flytten från Malmö FF 2001 har Zlatan Ibrahimovic växt ut till en av världens främsta fotbollsspelare. Han har vunnit titlar i Holland, Italien, Spanien, Frankrike och nu senast i England. För närvarande rehabiliterar Zlatan den svåra knäskada han ådrog sig i en match mot Anderlecht i Europa League. 

Under sin tid som proffs i Europa så har Zlatan investerat stora pengar på bostäder runtom i Sverige. Först ut var förvärvet av ett hus på Resarö i Vaxholm som kostade svensken 13 miljoner kronor 2010. Där bor han granne med andra fotbollsprofiler, däribland vännen Olof Mellberg. Zlatan och familjen spenderar tid där på somrarna och i en intervju med Kanal 5 berättade Zlatan att hans barn kallar det för "vattenhuset". Därefter investerade han 2,2 miljoner på ett semesterhus i Åre. Förutom skidsemestrar med familjen så jagar Zlatan också i Åre, bland annat sköt han sig första älg där 2014. 

Zlatan Ibrahimovics hus i Åre.
Foto: ERIK WESTBERG
Zlatan Ibrahimovics hus på Resarö.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Zlatans otroliga lyxbostad i Stockholm

Men inget bostadsköp har varit så spektakulärt som hans bostad på Storgatan på Östermalm i Stockholm. 2013 köpte Zlatan det närmare 1000 kvadratmeter stora huset som tidigare varit en kyrka för hela 110 miljoner kronor. 

Zlatans fastighet på Östermalm. Fotot är från 2015.
Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN

Efter att kyrkan renoverats för bostadsändamål så har Zlatan inrett den med flera lyxdetaljer. Förutom att han har en väntad uppsjö av sovrum, badrum och kök som man kan förvänta sig så har Zlatan en egen biosalong högt upp i huset. 

Det finns en stor takterrass, en vinterträdgård och ett bönerum. Men det allra mest spektakulära hittar man i garaget. Där har Zlatan installerat en roterande parkeringsplats till sina vrålåk. 

Källaren i fråga.
Foto: Stadsbyggnadskontoret

Mäklarens ord om Zlatans lyxhus: "Ett av Stockholms hetaste boende"

Niklas Bernzton från mäklarfirman Eklund Stockholm New York har sett många exklusiva och speciella lägenheter och han menar att Zlatans bostad i centrala Stockholm är något utöver det vanliga. 

– Det är väl en promille av alla bostäder i Stockholm som är i den här digniteten. Så man kan ändå ganska riskfritt säga att detta är Stockholms just nu hetaste boende, säger han.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.