Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är svenskornas nye tränare i WSL

Landslagsstjärnan om sparkade tränaren.
Hanna Bennisons Everton har fått en tuff start på säsongen.
Foto: DAVID RAWCLIFFE / BILDBYRÅN
Nathalie Björn.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Jean-Luc Vasseur blir landslagsspelarna Hanna Bennisons, Anna Anvegårds och Nathalie Björns nya tränare i Everton i engelska fotbollsligan Super League.

Fransmannen, som de senaste två åren har tränat Lyon och bland annat lett storlaget till en Champions League-titel, har skrivit på ett kontrakt till och med 2023.

”Jag har en ambition att bygga ett lag som kan kvalificera sig till Champions League”, säger Jean-Luc Vasseur i ett uttalande på Evertons webbplats.

Vasseur tar över efter skotten Willie Kirk som fick sparken för ett par veckor sedan efter tabellåttan Evertons svaga säsongsinledning med två segrar och tre förluster i de första fem ligaomgångarna.

Hanna Bennison, en av lagets tre svenskor tillsammans med Anna Anvegård och Nathalie Björn, var överraskad över beskedet att tränaren som värvade henne i somras fått gå.

– Det kom lite som en chock. Det kändes som att han trodde mycket på mig, sade hon tidigare i veckan.

Nathalie Björn är nöjd med Everton

Hanna Bennison och Nathalie Björn har lämnat Sverige för Super Leagues Everton

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.