Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är storklubbarna som vill värva ”Ibra”

Nu står det klart att Zlatan Ibrahimovic lämnar LA Galaxy efter två säsonger.
Zlatan spelade i Milan 2010-2012.Foto: VITEZ/LIVERANI / STELLA PICTURES
Det blev två säsonger i MLS för Zlatan. Foto: USA TODAY NETWORK / BRAD REMPEL-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA
Nu fortsätter Zlatans karriär i nästa klubb. Foto: USA TODAY NETWORK / BRACE HEMMELGARN-USA TODAY SPORT SIPA USA

Zlatan Ibrahimovic lämnar Los Angeles Galaxy.

Nu är frågan: Var spelar han efter nyår?

SportExpressen har sammanställt de hetaste Zlatan-ryktena från hösten.

MILAN

Ligatitel med Milan 2011. Skyttekung i hela Serie A 2012 i den rödsvarta tröjan. Banden mellan Zlatan och AC Milan är starka – och Milano-klubben har flera gånger pekats ut som nästa destination för svensken till 2020.

Inte blev spekulationerna mindre när MLS-chefen Don Garber så sent som i förra veckan råkade säga att Zlatan var klar för en övergång till Milan

– Jag är ledsen, men vi kommenterar aldrig spelare som tillhör andra klubbar. Det är vår policy i sportsliga ledningen att aldrig kommentera sådana rykten, sa Milans sportchef Paolo Maldini nyligen till SportExpressen.

Det är knappast en hemlighet att Zlatan Ibrahimovic och sambon Helena Seger trivs väldigt bra i Milano.

 

BOLOGNA

Zlatan Ibrahimovic har representerat de tre största klubbarna i Italien; Juventus, Inter och Milan. Därför kom det lite som en överraskning när det för ett par veckor sen började pratas om Bologna. 

Klubben tränas av ”Ibras” förre lagkamrat från Inter, Sinsia Mihajlovic, som leder laget trots att han drabbats av leukemi. 

Mihajlovics sjukdom har i Italien pekats ut som en anledning till att svensken skulle välja en flytt till Bologna.

– Zlatan överväger vårt erbjudande för att han vill hjälpa honom (Mihajlovic) Vi försöker få det att hända. Det skulle vara fantastiskt. Låt oss se, sa Bolognas sportchef Walter Sabatini nyligen.

Zlatan själv har tidigare uttalat sig om klubben.

– Mihajlovic är en vän, så om jag skulle välja Bologna så skulle det enbart vara för honom, men det är osannolikt att det blir av, sa han då.

 

NAPOLI

Det började med att Zlatan Ibrahimovic såg en dokumentärfilm om Diego Maradona och berättade att han skulle kunna tänka sig att spela för Napoli. Sen var höstens stora snackis i rullning.

Napolis minst sagt karismatiske president Aurelio De Laurentiis avslöjade kort därefter att han ätit middag med svensken och att de fört samtal i ”flera månader”. 

– Jag bjöd in honom, hans fru och hans väldigt artiga barn på middag och vi hade en magisk kväll. När man ser Zlatan på planen är han en person, men utanför planen är han verkligen någon helt annan.

Om en eventuell övergång sa De Laurentiis:

– Han är en önskan från min sida, snarare än ett förslag. Men allting beror på honom själv, inte på mig.

 

FLAMENGO (BRASILIEN)

Femfaldiga mästare och hemmahörandes på den ikoniska Maracaña-stadion i Rio de Janeiro. Det är ingen hemlighet att Flamengo är en av Brasiliens och Sydamerikas stora giganter.

Och Zlatan Ibrahimovic är intresserad av att erövra titlar på en helt ny kontinent borde storklubben vara högintressant.

Så sent som för två veckor sedan rapporterade Gazzetta dello Sport-journalisten Nicolò Schira att Flamengo är intresserad av att knyta till sig svensken.

Kapital ska finnas för att finansiera ett stort kontrakt: i somras försökte klubben värva Mario Balotelli, som precis som svensken har Mino Raiola som agent.

 

BOCA JUNIORS (ARGENTINA)

Det var i slutet på september som nyheten slog ner som en liten bomb: Boca Juniors ordförande Jorge Anró bekräftade i en intervju att klubben är redo att värva Zlatan Ibrahimovic.

– Det är sant att Ibrahimovic vill spela för Boca och det är sant att vi är i en position där vi kan plocka in honom, sa Anró till Mundo Boca Radio och fortsatte:

– Klubben är inne i en väldigt bra period rent institutionellt. Vi mår bra rent finansiellt och vi har råd med lyxigheter. Vi skulle ha råd att betala Zlatans kontrakt.

Samma argument gäller för Boca som för Flamengo: klubben har vunnit den argentinska ligan 33 gånger och Copa Libertadores (motsvarigheten till Champions League) sex gånger. Om Zlatan är intresserad av att erövra mark på en ny kontinent är klubben givetvis högaktuell.

Här är några av dagens största sportnyheter:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.