Här är Henkes nya svenska lyxhem

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Henrik Larssons nya hem i Sverige - den 490 kvadratmeter stor gård som just börjat renoveras - det kommer att gå på runt tio miljoner kronor.
Foto: SVENSSON LASSE

HELSINGBORG. Välkommen hem, Henke!

Fotbollsstjärnan har i dagarna påbörjat upprustningen av sitt nya lyxhem i Sverige.

Expressen kan som första tidning avslöja hur Henkeborg ska se ut.

Henrik
Foto: ANDERSSON SÖREN

Henrik Henke Larsson, 31, planerar för fullt sitt nya liv efter fotbollen. När kontraktet går ut med skotska Celtic nästa år är tanken att han och familjen ska återvända till Sverige. I utkanten av Helsingborg har Henke redan köpt en hundra år gammal avstyckad lantgård full med snickarglädje för 3,1 miljoner. Nu görs allt om för att passa familjen Larsson. I augusti ska det vara klart. Prislappen: uppskattningsvis tio miljoner kronor.

Hästintresse spelade in  Henke är mycket intresserad och har kommit med många kloka synpunkter, säger arkitekten Kent Rotovich. Själva bostaden blir på 490 kvadratmeter och innehåller allt av lyx. Här finns salong, matrum, biljardrum, tv-rum och stort exklusivt kök. På andra våningen kan Henke ta igen sig i ett 50 kvadratmeter stort sovrum och somna till knastret från den öppna spisen. Här finns också sonen Jordans och dottern Janelles sovrum. Dessutom flera generösa badrum. Att Henke valde just det här huset beror mycket på hustrun  Magdalenas hästintresse. På gården fanns sedan tidigare en paddock och bakom boningshuset uppförs nu ett stall med plats för sex hästar. I ett intilliggande annex byggs en separat lägenhet för familjens gäster. Dessutom ett stort rum där ljuset flödar in från golv till tak.

Betongmur skyddar Rummet ska enligt ritningen användas till rekreation. Ett eget Henke-gym eller swimmingpool är en inte alltför kvalificerad gissning. Runt fastigheten löper en 1,80 meter hög mur av betong som ska skydda familjen från alltför intresserade besökare. Att det blir något i hästväg är alla överens om. Och att det heller inte drabbar någon fattig inser också de flesta. Henke är efter Fredrik Ljungberg den bäst betalde svenske fotbollsspelaren i utlandet. Nuvarande årslönen är 34 miljoner  eller 653 000 kronor i veckan. Henkes fotbollsförmögenhet värderas till närmare 100 miljoner kronor.

FAKTA

Äger redan ett hyreshus
Namn: Henrik Larsson
Ålder: 31 (född 20 september 1971).

Familj: Frun Magdalena, sonen Jordan, snart fem år, och dottern Janelle, tre månader.

Bor: Hus utanför Glasgow.
Har dessutom köpt ett hus i Kungshult utanför Helsingborg och ett hyreshus i Helsingborg.

Klubbar: Högaborg, Helsingborg, Feyenoord och Celtic.

Meriter: VM-brons -94.
Skotsk mästare i Celtic -98, -01 och -02.
Tog en trippel i fjol, vann ligan, ligacupen och FA-cupen.
Vinnare av skotska skytteligan -99, -01 och -02.
Fick Guldskon som Europas bäste målskytt i fjol.
Tog Helsingborg till allsvenskan -92.
Landskamper: 66.
Mål: 21.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.