Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är ert nya hem, Qviding

FOTBOLL. Kvartersklubben Qviding flyttar. För gott.
Det blir Valhalla för hela slanten.
Den nya anläggningen vid Härlanda Park – Härlandavallen – blir förhoppningsvis klar till säsongen 2009.
– Jag tror två planer blir klara hösten 2008, och så får vi vänta lite på klubbhuset, säger fotbollsordföranden Joachim Nordh.
Men för Qvidings A-lag blir flytten till Valhalla permanent.
– Ja, det är 100 procent säkert, säger Nordh.
Anläggningen vid Härlanda blir bra på alla sätt och vis, spelduglig för juniorlagen – men inte stor nog för ett A-lag som förhoppningsvis även 2009 håller till i Superettan. Knappast heller okej ur säkerhetssynvinkel.

"En väldigt fin anläggning"

– Valhalla är en väldigt fin anläggning, jag tycker de (Got Event) gjort ett jättebra jobb med den, säger Nordh vars gäng börjar träna där nästa vecka.
Qviding FIF är en sammanslagning mellan Qviding och Fräntorp. En förening som har oerhört stark förankring i de östra stadsdelarna, basen vid Torpavallen, alldeles vid Munkebäcksmotet.
Snart rivs Torpavallen, och även om Qvidings hjärta framgent finns bara någon kilometer därifrån (Härlanda)... vad händer med klubbkänslan om matcherna ska spelas på Valhalla?
Och kommer publiken?

Kunde cykla till matcherna

– Det fina har varit att barn och föräldrar har kunnat cykla till matcherna. Säkert blir det så att vi tappar en del publik. Men förhoppningsvis kan vi attrahera nya grupper. Och ser man det krasst så... vi hade ju inget val eftersom Torpavallen ska rivas, säger Nordh.


***

Så satsar Qviding inför comebacken i superettan


Inför återkomsten i Superettan har Qviding värvat Jon Stockhaus, Mathias Gravem och Mattias Bulun från Ljungskile samt målvakten Tommy Naurin (ex Öis) från Falkenberg.

Mittbacken Björn Andersson – som även testspelat med schweiziska Grasshoppers – väljer mellan Qviding och ett ekonomiskt bättre bud från Superettankollegan Häcken.

Qviding fick behålla namnkunnige tränaren Zoran Lukic. Lika viktigt som nyförvärven?

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!