Foto: MONTY HALL, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COMFoto: MONTY HALL, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM
 Foto: MONTY HALL, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM
Foto: NICK HARVEY/REX/SHUTTERSTOCK / NICK HARVEY/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: NICK HARVEY/REX/SHUTTERSTOCK / NICK HARVEY/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: NICK HARVEY/REX/SHUTTERSTOCK / NICK HARVEY/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: VANTAGENEWS. / STELLA PICTURESFoto: VANTAGENEWS. / STELLA PICTURES
 Foto: VANTAGENEWS. / STELLA PICTURES

Hånet mot David Beckhams son

Publicerad

En fotograf, en modell och en artist. Än så länge har ingen av David Beckhams barn valt samma väg som sin far, men det finns ett sista hopp, dottern Harper, 6.

David Beckham må ha svårt att få ihop ett eget familjelag, men barnen har inte brist på möjligheter.

Förre fotbollsstjärnan David Beckham träffade Victoria "Posh Spice" Beckham 1997 och sedan dess har de varit ett av världens främsta powerpar. Tillsammans har de tre söner och en dotter, och länge hade Beckham hopp om att i alla fall någon av dem skulle följa hans fotbollsskobeklädda fotspår och börja med den sport han var en stjärna i.

Av de fyra barnen, Brooklyn, 18, Romeo, 15, Cruz, 12 och Harper, 6, är det numera bara en enda som fortfarande kan vara intresserad av en fotbollskarriär.

Spelade i Arsenal Academy

Ett tag levde dock hoppet om att även sönerna skulle vilja ägna sig åt fotboll. Alla tre spelade ett tag i Arsenals ungdomslag, Arsenal Academy. För äldsta sonen Brooklyn grusades drömmarna när han inte fick något stipendium för säsongen 2015-16. Enligt klubben fanns det andra spelare som bättre motsvarade förväntningarna för den åldern. I en intervju med ABC berättade han om när Brooklyn berättade att han kanske inte skulle fortsätta med fotbollen.

– En av mina söner vände sig till mig och sa 'Pappa, jag är inte säker på att jag vill spela fotboll hela tiden'. Det krossade mitt hjärta litegrann, säger han till ABC.

Brooklyn hade även sagt att han visste att folk jämförde honom med David varje gång han gick på planen, och att han aldrig skulle bli tillräckligt bra så länge han inte var lika bra som sin pappa.

https://twitter.com/alicevjones/status/878254329689276416?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fpetapixel.com%2F2017%2F06%2F27%2Fbrooklyn-beckhams-new-photo-book-getting-slammed%2F

Istället för att ägna sig åt fotboll har han hittat en annan passion, fotografi. Trots sin ringa ålder har han redan hunnit släppa en fotobok med bilder från sitt liv med familjen Beckham. Den har fått både ris och ros. Hård kritik har bland annat kommit från välkända fotografer.

– Det är respektlöst mot erfararna proffs och går emot allting som hans föräldrar står för, säger den välkände fotografen Chris Floyd till The Guardian enligt Independent, och fortsätter:

Nu i höst har Brooklyn Beckham även börjat på universitet, han ska studera foto på Parson's School of Design i New York. Där får han även sällskap av vännen Rocco Ritchie, Madonnas son.

Romeo Beckham valde modellkarriären

Bara några månader efter att då 16-åriga Brooklyn slutade slutade även mellanbrodern Romeo. Pappa David tog beslutet hårt, men förstod ändå sonen.

– Han vände sig till mig och sa att han inte vill spela fotboll längre. En del av mig var helt bedrövad, men jag kände mig också lättad. Han har andra intressen och jag gillar det, säger Beckham enligt Daily Mirror.

Romeo Beckham har i stället en karriär som modell. Redan 2010, när Romeo var 10 år gammal var han ansiktet utåt för det engelska modehuset Burberry, och har varit det sedan dess. Mamma Victoria Beckham som driver sitt eget modeföretag kan vara glad åt att i alla fall ett av barnen delar hennes intresse. 

Harper Beckham – Davids sista hopp

Trots att sönerna inte valt fotbollen är det än inte kört för David Beckham att få en arvinge, detta i form av dottern Harper, 6.  

– Hon sa till mig häromdagen att hon vill spela fotboll, säger Victoria Beckham enligt Daily Mail. En dolk genom hjärtat! Jag har tre pojkar som vill spela fotboll, kom igen, låt en av dem vara intresserad av fotboll eller dans.

https://www.instagram.com/p/3iugnuzWUC/

Det var 2015, då alla pojkarna fortfarande spelade med Arsenal Academy. Nu är Harper den sista fotbollsspelaren kvar i barnskaran. David Beckham uppmuntra fotbollsintresset, av det här Instagraminlägget att döma. Han ger Harper instruktioner i trädgården till huset i London. Till bilden skrev han en hälsning till den amerikanska stjärnan Mia Hamm, kanske en varning om vad som komma skall.

Yngsta sonen vill bli artist

Minsta sonen Cruz Beckham har siktet inställt på en helt annan karriär, kanske mer inspirerad av Posh Spice än Victoria Beckham. Han vill bli artist, och har redan släppt en egen singel på Spotify, "If everyday was christmas".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag