Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han verkar förvånad – olycklig och frustrerad”

Zlatan IbrahimovicFoto: USA TODAY NETWORK / KELVIN KUO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Zlatan firar efter sitt senaste drömmålFoto: MLS

Zlatan Ibrahimovics uppträdande på planen har blivit allt mer uppmärksammat i USA. 

Nu tror flera amerikanska journalister att svensken är frustrerad över sin situation i LA Galaxy. 

– Han är inte van vid det här, säger ESPN:s Jeff Carlisle. 

Den svenske anfallsstjärnan har varit inblandad i flera uppmärksammade situationer i MLS den senaste tiden. 

I slutet av april firade Ibrahimovic ett matchavgörande mål genom att skrika på Real Salt Lakes Nedum Onuoha. 

– I den 60:e minuten sa han att han skulle skada mig. Det är oacceptabelt, sa Onuoha. 

Kort efter den incidenten stängdes 37-åringen av två matcher efter ett bråk med New Yorks Sean Johnson, där Zlatan tog ett strypgrepp på målvakten. 

Ibrahimovic har blivit målskytt i två raka matcher efter avstängningen, men även där har det gått att notera mindre utlopp av irritation hos den svenske stjärnan. 

Efter förra veckans mål mot Kansas firade Ibrahimovic med en märklig trumgest mot motståndarlagets fans, och även det osannolika drömmålet mot New England natten till måndag följdes av smått aggressiva gester. 

Teorin efter bilderna på Zlatan

Zlatan uttryckte tydligt sitt missnöje mot lagets spel efter matchen. 

– Jag är väldigt missnöjd och irriterad just nu. Det här duger inte. Det var inte en speciell svår match att spela, men det är tungt att inte få det resultat vi ville ha. 

På en fråga hur ”Ibra” vid 37 års ålder fortfarande klarar av att göra den typen av akrobatiska mål i tuffa matcher svarade han:

– Jag kanske ska sluta. Det här är kanske ett budskap till mig att sluta.

Svenskens ilska beteende på plan och de uppgivna kommentarerna vid sidan av har fått flera amerikanska journalister att tro att Ibrahimovic inte är helt nöjd med sin situation i LA Galaxy. 

– Laget har helt enkelt inte spelat speciellt bra på sistone. Efter förra säsongen såg det ut som att saker och ting var på väg att vända, men de har verkligen haft problem. Jag tror inte att han är van att förlora så här mycket. Att göra ett sådant spektakulärt mål mot New England för att laget sedan ska förlora – han är inte vad vid det här, säger ESPN:s Jeff Carlisle.

”Olycklig över lagkamraterna”

Kevin Baxter på Los Angeles Times tror inte att det ligger speciellt mycket bakom Ibrahimovics utspel att han ska sluta.

– Han har sagt liknande saker förut. Han har faktiskt öppnat för möjligheten att komma tillbaka nästa år. Men jag tror att han överskattade nivån på MLS. Han verkar ärligt förvånad över att det inte är som Premier League. 

Nivån i ligan och det egna laget är det som fått Zlatan ur balans den senaste månaden, menar Baxter. 

– Jag tror han är frustrerad över många saker. Han är frustrerad över domarna, speciellt det ojämna användandet av VAR. Han är också olycklig över sina lagkamraters insatser, och över att nivån inte är som i PSG eller Manchester United.