Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Han tvingade honom att gå på flygplanet”

Foto: FEDERICO PESTELLINI / IMAGO/PANORAMIC/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Emiliano Sala blev 29 år gammal. Foto: REX B. CORDELL / REX/IBL REX FEATURES
Foto: AARON CHOWN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: FEDERICO PESTELLINI / IMAGO/PANORAMIC/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Emiliano Sala är död.

Sent under torsdagskvällen bekräftade polisen i Dorset att man identifierat argentinarens kropp.

Samtidigt riktas skarp kritik mot Salas agent, Willie McKay, efter olyckan.  

– Han är ansvarig för det här, säger vännen Maximiliano Duarte enligt Clarín.

Franska myndigheter bekräftade förra veckan att delar av planet som skulle föra fotbollsstjärnan Emiliano Sala från Nantes till Cardiff troligen spolats upp på en strand i närheten av staden Surainville på landets nordvästra kust. 

Undervattenssökningar efter flygplanet har därefter fortsatt.

I veckan rapporterade Sky att större delen av planet med största sannolikhet hittats, och att spelarens familj underrättats om fyndet. En båt ska ha fått syn på det kraschade planet på botten av Engelska kanalen under söndagen. 

I vraket har också en kropp hittats och bärgats från det försvunna flygplanet. Planet hittades på havsbotten utanför Guernsey i söndags och i måndags upptäcktes kroppen som nu har indentifierats.

Under torsdagskvällen meddelade polisen i Dorset att kroppen tillhör Emiliano Sala.

Den 28-årige argentinaren Sala var på väg till sin nya brittiska klubb Cardiff från franska Nantes. Planet, en Piper Malibu, försvann över Engelska kanalen den 21 januari. Förutom Sala fanns en pilot med ombord.

Emiliano Salas kropp identifierades på torsdagskvällen. Foto: AARON CHOWN / AP TT NYHETSBYRÅN

Salas agent får hård kritik

Argentinarens agent, Willie McKay, har fått allt mer uppmärksamhet i rapporteringen kring Emiliano Salas försvinnande. Det var McKay som förhandlade fram Salas flytt från franska Nantes till walesiska Cardiff. Det var också McKay som skaffade fram både plan och pilot när Sala skulle göra resan över den Engelska kanalen till sin nya klubb.

Och enligt flera vänner till Emiliano Sala så är det agenten som delvis är skyldig till att fotbollsstjärnan råkat ut för olyckan.

– Han är ansvarig för den här tragedin, säger vännen Maximiliano Duarte enligt Clarín.

– Det finns bara en sanning, och det är att en person är skyldig. Han ville själv aldrig gå på planet. Men han tvingade Emiliano att gå på planet, fortsätter Duarte.

McKay har sedan tidigare uttalat sig för franska L'Equipe.

– De senaste åtta dagarna har varit en mardröm. Om jag inte hade genomfört den här affären hade han fortfarande varit vid liv, har McKay sagt till tidningen. 

Cardiff värvade Emiliano Sala för 150 miljoner kronor från Nantes – klubbens dyraste affär genom tiderna. Flygplanet flögs av 60-årige David Ibbotson, som anlitades för uppdraget av fotbollsagenten Willie McKay. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!