Här markerar Zlatan för bänken att det är dags att byta. Foto: Eurosport 1.Här markerar Zlatan för bänken att det är dags att byta. Foto: Eurosport 1.
Här markerar Zlatan för bänken att det är dags att byta. Foto: Eurosport 1.
Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY NETWORK/SIPA USA/IBL SIPA USA

”Han tittade mot mig – och då visste jag...”

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic gjorde matchens enda mål när LA Galaxy besegrade Chicago på lördagskvällen.

Trots det plockade man stjärnan av planen innan matchen var slut.

Nu berättar lagets tränare Sigi Schmid om beslutet.

Zlatan Ibrahimovic gjorde sin första match från start för sitt Los Angeles Galaxy på lördagskvällen. Lagets tränare Sigi Schmid berättar att det var ett beslut man tagit redan för en vecka sedan, i samråd med svensken.

–Vi har haft några dåliga starter och jag tänkte att det skulle hjälpa oss att ha med Zlatan ute på planen redan från start, säger Schmid.

Svensken nickade in 1-0 med bara sekunder kvar på första halvlek – ett resultat som sedan stod sig till matchens slut.

Zlatan klev dock av planen när det fortfarande återstod 15 minuter att spela.

Nu avslöjar Sigi Schmid varför man valde att bänka stjärnan.

 

LÄS MER: Zlatan blev stor hjälte – när LA Galaxy vann 

 

Bad själv om att bli utbytt

Schmid berättar att han efter den första halvleken hade ett samtal med Zlatan där man diskuterade hur man skulle gå till väga i fortsättningen av matchen.

– Jag ta till honom i halvtid att "Gå du, jag litar på dig så får du berätta själv när du vill byta". 

Zlatan fick ett nytt målläge 75 minuter in i matchen – men missade och sköt ett skott rätt på Chicago-målvakten Richard Sanchez.

Det var strax därefter som Zlatan bad om att få bli utbytt.

– Han tittade mot bänken och då valde vi att ta ut honom, säger Schmid.

Är du nöjd med hans match?

– Jag är nöjd med målet, men jag tror att han kan spela bättre.

 

LÄS MER: Major League Soccer – så ser du matcherna i tv

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag