Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han tar över som ny fotbollschef på TV4

Vid årsskiftet meddelade dåvarande fotbollschef på TV4 Emir Osmanbegovic att han slutar.

Nu kan SportExpressen.se avslöja att det blir Andreas Odén, 44, som tar över ansvaret för kanalens fotbollssändningar.

– Det är toppjobb och som jag ser det är fotbollen en viktig del för TV4 vilket gör att det känns extra roligt, säger Odén.

Efter åtta år på TV4 sa Emir Osmanbegovic upp sig från tjänsten som fotbollschef på TV4 i början av året.

Fram till nu har det varit oklart vem som ska ta över efter Osmanbegovic, som gått vidare till rollen som sportchef för SBS Discovery TV.

Men nu är det alltså klart att det blir Andreas Odén som efterträder men med den nya titeln exekutiv producent för fotboll på TV4.

Odén är ett välbekant ansikte på TV4 där han först frilansade och sedan var fastanställd i närmare tio år innan han 2007 sa upp sig.

"Oerhört roligt"

Efter sina TV4-år jobbade Odén inom produktionsbolagsbranschen där han bland annat gjort bandy och under friidrotts-VM i somras magasinet "Dokument Moskva" för Fyran.

För tv-tittarna är Odén mest känd för sin roll som programledare i Sporten men också i Nyhetsmorgon.

Men när Odén nu återvänder till TV4 blir det alltså i rollen som huvudansvarig för kanalens fotbollssändningar.

– Det ska bli oerhört roligt och jag tycker att det är ett riktigt toppjobb jag går till.

– Att det är ett oerhört kompetent gäng som jag ska få jobba med var avgörande när jag tackade ja till jobbet. Som jag ser det jobbar några av Sveriges bästa kommentatorer och reportrar på TV4, säger Odén.

Känner ingen oro

TV4 har det senaste året sålt vidare sändningsrättigheter till VM-kvalmatcher, du är inte orolig att det ska bli fler sådana försäljningar framöver?

– Nej, jag känner ingen oro över det. Rättighetsmarknaden är oviss det vi, men som jag uppfattar det så är fotbollen en viktig del för TV4 och jag ser fram emot att få vara en del av den.

Andreas Odén tillträder sin tjänst som exekutiv producent på TV4 på måndag den 5 maj.

Fredrik Olofson, sportchef på TV4:

– Vi är väldigt glada över att kunna knyta Andreas till oss igen. Det är få i branschen som har så bred kompetens. Andreas har en minst sagt gedigen erfarenhet av både format och produktion.

– I ett skede där vi vill vässa våra fotbollssändningar känns Andreas Odén helt rätt, säger Fredrik Olofson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.