Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han talar ut om bråket: ”Räknar inte med dig”

Robert Moreno under presskonferensen där han berättade om bråket med Enrique.Foto: ALEJANDRO GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Robert Moreno tog Spanien till EM. Laget blev klart för slutspelet efter matchen mot Sverige på Friends arena.Foto: BILDBYRÅN

Ett stort tränarbråk skakar fortfarande Spaniens landslag.

Nu har den avgående förbundskaptenen talat ut om händelsen för första gången.

– Just nu vet jag inte varför han inte vill att jag ska fortsätta med honom, säger den avgående Robert Moreno om Luis Enrique enligt El País.

Kaoset kring den spanska förbundskaptensposten har varit en märklig följetong sedan Robert Moreno tog över rollen från Luis Enrique i våras.

Moreno hade varit assisterande tränare till Luis Enrique i flera olika klubbar och var länge tydlig med att han ville att Enrique skulle få tillbaka sitt jobb om han skulle vara redo för det efter sin nioåriga dotter Xanas bortgång. 

Under den sista EM-kvalsamlingen för två veckor sedan tycktes läget däremot ha förändrats. Robert Moreno lämnade sitt jobb i tårar när Luis Enrique fick tillbaka jobbet och spanska fotbollsförbundet kritiserade Moreno för att han ställde krav när Enrique skulle komma tillbaka.

”Svaret blev en överraskning”

Moreno har tidigare varit tyst om bråket men har nu gett sin version på en presskonferens. Enligt honom förändrades allt när han träffade Enrique den 12:e september.

– Jag träffade honom för att ge honom en kram och mitt stöd. Under det mötet tyckte jag det kändes rätt att säga till honom att läget fortfarande var detsamma och att jag skulle ta ett steg åt sidan om han kom tillbaka. Svaret blev en överraskning: ”Det låter perfekt, fast jag räknar inte längre med dig, bara med resten av ledarstaben”.

Moreno slår fast att Enrique inte hade kunnat komma tillbaka som förbundskapten om det inte vore för honom själv.

– Om det inte vore för mig hade Spanien haft en annan förbundskapten än Luis Enrique nu. När jag tog över hade jag ett möte med Luis och han sa att jag hade gjort det jag borde göra och att han var stolt över mig

Nu vill Moreno bli huvudtränare efter många år i skuggan av Enrique.

– Just nu vet jag inte varför han inte vill att jag ska fortsätta med honom. Nu fortsätter jag karriären som huvudtränare. Jag har lust att leda ett lag, det är mitt hopp och min passion.