Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han stängs av för att ha fejkat en skada

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sahr Kabba.

Welling Uniteds Sahr Kabba är den första spelaren att bli straffad enligt den nya regeln inom den engelska fotbollen.

Om en spelare får sin motståndare utvisad med hjälp av att fejka en skada, kan man bli avstängd från spel i flera matcher, skriver BBC Sport.

Det engelska fotbollsförbundet har tagit krafttag mot filmning och infört nya regler mot de spelare som fejkar sina skador. Man vill få bort så mycket som möjligt av den sortens beteende på planen och därför hoppas man på att detta hjälper.

Upp till tre matchers avstängning

Den 26-åriga forwarden Sahr Kabba som är känd för sitt snabba spel kom till Welling United eller "Wings", från Gloucester City och har tidigare spelat i Lincoln City. Kabba är den första spelaren som får känna av regeln som är ny för säsongen.

Regeln går ut på att om någon spelare hittar på att man blivit skadad av en motspelare och denne blir utvisad, kan det gå så långt att man blir avstängd. Har man otur kan det bli upp till tre matcher. Det krävs alltså att en motståndarspelare visats rött kort för vårdslöst spel, det röda kortet kan då ogiltigförklaras.

Ritchie Sutton överklagade beslutet

När laget i lördags mötte Tranmere Rovers fick försvararen Ritchie Sutton ett rött kort, vilket Ritchie överklagade. Detta ledde till att Kabba nu anklagas för att "påstås överdriva eller hittat på en skada som direkt ledde till att en motståndare blev avvisad". Kabba fick tre matchers avstängning och har fram till den elfte september på sig att svara på anklagelsen.

I augusti blev en annan filmning rejält omtalad. Norrköpingskaptenen Andreas Johansson sattes på kartan när han låtsades få smärtor i en duell med AIK:s Mohamed Bangura. Medier från USA till Finland skrev om Johanssons märkliga beteende och konstaterade att det var "fotbollshistoriens värsta filmning".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.