Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Han kommer bli borta längre än sex månader”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Viktor Claesson skadade sig i EM-kvalmatchen mot Spanien. Efter det har det varit tyst.

Men nu kommer ett besked.

– Han kommer att bli borta längre än sex månader, säger Krasnodars tränare Murad Musayev till rsport.ru.

Han var en av de viktigaste spelarna under EM-kvalet. Fram tills olyckan skedde under matchen mot Spanien den 11 juni. Viktor Claesson fastnade olyckligt med knäet och tvingades utgå från matchen.

– Jag kände att det var något som hände, men vi får se i morgon. Jag vill inte spekulera, sa Claesson direkt efter matchen.

Till vardags spelar Claesson i Ryssland, närmare bestämt Krasnodar. Efter skadan har det varit tyst med uppdateringar från klubbens sida.

Borta en längre tid

Men nu meddelar deras tränare Murad Musayev, via siten rsport.ru, att svensken kommer bli borta från spel i åtminstone sex månader.

Det innebär att han missar Sveriges fortsatta EM-kvalmatcher under hösten, mot Norge, Spanien, Malta, Rumänien och Färöarna.

– Det är otroligt surt. Claesson är en av de viktigaste spelarna i vår typ av spel. Den är tung. Men jag tänker inte alls på fotboll nu. Det är mer surt att det kommer i en sådan här match, den sista på säsongen. Om det nu är en allvarlig skada så är det vad han ska ha fokus på, inte det här. Jag är mest ledsen för hans skull, och inte laget, sa lagkamraten Pontus Jansson efter Spanien-matchen.