Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hans landslagskarriär är över som 29-åring”

Från 2017: Kyle Walker blev den dyraste backen någonsin när han skrev på för Manchester City. Här är hans första intervju.
Kyle WalkerFoto: BPA/MB MEDIA / BPA/MB MEDIA BILDBYRÅN
Kyle Walker under mötet med Sverige i VM-kvartsfinalen 2018Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Nya detaljer har avslöjats om Kyle Walkers festkväll i helgen.

Enligt flera brittiska tabloider hade 29-åringen sällskap av två prostituerade.

Och konsekvenserna kan bli förödande.

”Han kommer aldrig bli uttagen i landslaget så länge Gareth Southgate är förbundskapten”, skriver Daily Star.

Skandalen avslöjades redan i helgen. Bara några dagar innan att Kyle Walker själv uppmanat befolkningen i Storbritannien att hålla sig inomhus och följa reglerna för social distansering så hade han bjudit in till en privat fest.

Manchester City meddelade direkt att de skulle starta en intern utredning av Walker.

”Fotbollsspelare är förebilder över hela världen och våra spelare har tillsammans med ledarstaben jobbat för att stöttat alla som kämpar mot coronaviruset”, skrev klubben i ett uttalande.

”Kyles handlingar i det här fallet går helt emot detta jobb. Vi är besvikna över att höra om anklagelserna, vi har sett Kyles ursäkt och kommer att titta på hur vi kan ta interna disciplinära åtgärder under de kommande dagarna.

Walker ber om ursäkt

Sen dess har de brittiska tabloiderna grävt fram flera nya detaljer om festen. Enligt The Sun var det bara fyra personer på plats: Kyle Walker och hans kompis – och två prostituerade.

Uppgifterna får nu stor uppståndelse i Storbritannien. Och en av dem som är allra mest förbannad på Walker är förbundskaptenen Gareth Southgate.

Daily Star skriver att han ”kokar av ilska”.

Samma tidning slår fast: ”Kyle Walkers landslagskarriär är över, redan vid 29 års ålder. Han kommer aldrig bli uttagen i landslaget så länge Gareth Southgate är förbundskapten.”

Kyle Walker själv har gått ut med en offentlig ursäkt:

– Jag vill passa på och ta den här möjligheten att offentligt be om ursäkt för de val jag gjorde förra veckan. Jag förstår att jag, i min position som professionell fotbollsspelare har ett ansvar att vara en förebild. Därför vill jag be om ursäkt till familj, mina vänner, fotbollsklubben, supportrarna och allmänheten för att jag har svikit er.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.