Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hamrén om sorgen: ”Varit svåra dagar”

Foto: TOLGA BOZOGLU / EPA

På onsdagskvällen gjorde Erik Hamrén sin sista match som förbundskapten för Island.

Det är slutet på en tuff vecka för svensken som i söndags förlorade sin pappa. 

– Det har varit svåra dagar, säger han till Fotbolti.net. 

Det har varit en resultatmässigt tuff samling för Island. Den inleddes med den avgörande kvalmatchen till EM mot Ungern, en match som Island länge ledde med 1-0 men som de sedan tappade till 1-2 i matchens slutskede. 

På söndagen, den 15 november, ställdes Island sedan mot Danmark i en träningslandskamp. Samma dag gick Hamréns pappa, Per, bort. 

Det var därför det isländska landslaget under onsdagskvällen bar svarta sorgband när de ställdes mot England, en match som slutade med 0-4-förlust. 

Hamrén lämnar nu Islands landslag

Det var även Hamréns sista match som förbundskapten för Island. Det var efter förlusten mot Ungern som han meddelade att han skulle avgå

– Det har varit svåra dagar, säger han till Fotbolti.net när han summerade samlingen.  

– Förlusten mot Ungern var svår för alla, så vi klarade oss bra mot Danmark, men i dag var det inte tillräckligt bra. Det har verkligen varit en känslomässig dag. 

Hamrén: ”Jag ska åka hem och planera min fars begravning”

Vad som väntar härnäst, fotbollsmässigt, för Hamrén är inte klart. Enligt egen utsago så har han inte diskuterat med några klubbar eller andra landslag. 

– Jag vet inte vad som händer framöver. Jag åker till min fru i morgon och vi börjar förbereda min fars begravning. Men jag har inte pratat med någon klubb eller något landslag.

Hamrén berättar att han känner stor tacksamhet över sin tid som isländsk förbundskapten och pekar ut EM-kvalmatchen hemma mot Turkiet i juni 2019 som sitt främsta minne. 

Island vann den matchen med 2-1 efter två fullträffar från Ragnar Sigurdsson. Turkiet hade slagit Frankrike i matchen innan så resultatet var lite av en skräll och såg dessutom till att Islands hopp om EM levde i allra högsta grad. 

– Jag kommer aldrig glömma när vi firade med fansen efteråt. Det är ett varmt minne jag har.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.