Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hamrén: ”Fick säga till Zlatan att nu räcker det”

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Zlatan Ibrahimovic anklagades för vuxenmobbning under sin tid i landslaget. 

Nu slår förre förbundskaptenen Erik Hamrén tillbaka.  

– Jag fick till slut gå in och säga till Zlatan att nu räcker det, säger Hamrén i ”Skavlan”. 

Det var i samband med Olof Lundhs boksläpp ”Landslaget enligt Lundh” som allvarliga anklagelser riktades mot Zlatan Ibrahimovic. Enligt Lundh har flera tidigare landslagsspelare och ledare vittnat om en osund kultur i landslaget där ingen riktigt vågade stå upp, eller säga ifrån mot Zlatan. Olof Lundh nämner också hur ”Ibra” behandlade Rasmus Elm och Oscar Lewicki – som tonade ner det hela. 

En som var i centrum är den förre förbundskaptenen Erik Hamrén. 63-åringen, numera Islands förbundskapten, slår tillbaka och menar att vissa detaljer som kom ut i media inte stämmer alls. 

– Att Zlatan kunde göra precis som han ville i landslaget stämmer absolut inte, säger Hamrén när han gästar ”Skavlan”. 

”Zlatan var irriterad”

EM 2016 blev ett misslyckande för Blågult som åkte ut redan i gruppspelet. Erik Hamrén lyfter fram en situation som blev avgörande för Sverige i turneringen. Det var när Eder satte 1-0 i slutminuterna för Italien. Ett mål som visade sig vara blytungt. 

– Efter matchen blev det en diskussion mellan Zlatan och Oscar Lewicki. Där fick jag till slut gå in och säga till Zlatan att nu räcker det, och då slutade han i det fallet, säger Hamrén och fortsätter:

– Zlatan var irriterad över att Italien gjort 1-0 i slutet och att Lewicki hade möjlighet att fälla spelaren som gjorde det. Hade vi vunnit eller tagit poäng hade vi haft en hyfsad chans att gå vidare.

Hamrén: ”Mycket känslor”

Lewicki har i en intervju med SportExpressen tonat ner och förnekat att han hade blivit utskälld av Zlatan Ibrahimovic efter Irland-matchen. 

– I Irlandsmatchen fick jag ingen skit i alla fall. Jag vet att han var på Kim lite där men inte något extremt, vad jag kommer ihåg, sade Lewicki.

Erik Hamrén berättar vidare att det hela handlar om mycket känslor kring ett fotbollslag. 

– Det är mycket känslor och enormt mycket adrenalin i ett fotbollslag när allt står på sin spets, som mot Italien. Vad gäller Zlatan har jag bara positivt att säga om sådana här tillfällen, där han i stället har stöttat spelarna, säger den förre förbundskaptenen. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.