Hälsning från Eriksen: ”Skrev i gruppchatten”

Foto: NAOMI BAKER / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARCO IACOBUCCI/IPA/SHUTTERSTOCK / MARCO IACOBUCCI/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MARTIN MEISSNER / AP TT NYHETSBYRÅN

Direkt efter Danmarks 2-1-seger över Tjeckien i går skrev Christian Eriksen en hälsning till laget i den gemensamma gruppchatten. Han lät hälsa att han är stolt över laget, som nu är klart för EM-semifinal.

– Christian skrev i gruppen efter matchen att han var stolt över oss. Han har alltid varit en extremt viktig del av det här laget, och vår bästa spelare under flera år, säger mittfältaren Thomas Delaney.

Efter varje match har Eriksen varit snabb på tangenterna och skrivit hälsningar, och det har betytt mycket för spelarna.

– Vi spelar med honom i hjärtat, och han borde vara en del av det här. Vi kämpar hela tiden med det, men att göra honom stolt gör mig och de andra glada, säger Delaney.

Danmark ställs mot England

Även förbundskapten Kasper Hjulmand hyllar Eriksen och säger att Eriksen, trots att han inte är på plats, har en stor del i att Danmark nu är klart för semifinal.

– Han har stor del i att vi ska till Wembley. Christian har varit en stor del i det arbete som nu lett till att vi är i EM, säger Hjulmand.

Christian Eriksen drabbades under premiärmatchen i EM mot Finland av ett hjärtstopp. Han fick livräddande insatser direkt på planen, och vårdades sedan en period på sjukhus. Numera följer han EM från soffan hemma i Danmark.

I semifinalen på onsdag väntar England.


Noa Bachner hyllar flera danska spelare efter kvällens match

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.