Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Hade ingen koll – jag blev förvånad”

Alexander Isak.
Foto: SportExpressen
Alexander Isak.
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Alexander Isak fick beskedet om landslagsplatsen via tv-sändningen.

Förbundskapten Janne Andersson har varit i Holland och tittat på anfallaren i smyg.

– Det är otroligt kul. Jag har inte märkt någonting, säger Alexander Isak.

Efter två frustrerande år utan speciellt mycket speltid i Borussia Dortmund har Alexander Isak, som såldes från AIK till Bundesliga för en allsvensk rekordsumma på 90 miljoner kronor, hittat formen i Holland. Med fyra mål på sju matcher har den 19-årige anfallaren fått en väldigt bra start på sin lånesejour i Willem II. Nu belönas han med en landslagsplats. 

– Det är självklart otroligt kul att få vara med i det riktiga landslaget för första gången, säger han. Jag är självklart stolt. Jag ser fram emot det väldigt mycket och det ska bli kul, säger anfallaren

Alexander Isak hade ingen aning om att han skulle bli uttagen till landslagets EM-kval. 19-åringen fick reda på det när han tittade på Janne Anderssons presskonferens om uttagning, direktsänd i Expressen TV. 

– Jag fick reda på det först när jag tittade på livesändningen av presskonferensen. Jag fick reda på uttagningen som de flesta andra, säger Isak. 

Han visste inte att förbundskapten Janne Andersson och assisterande förbundskapten Peter Wettergren varit på plats i Nederländerna och tittat på honom. 

– Om han eller någon annan i landslaget har varit här så har det varit lite i smyg. Jag har inte märkt av någonting. Jag hade ingen koll om att jag skulle bli uttagen. Jag blev förvånad när jag hörde det, säger han. 

LÄS MER: Alexander Isak om revanschplanen 

”Vill visa vad jag går för”

Under presskonferensen hyllade förbundskapten Janne Andersson 19-åringen som en stark, snabb och smart anfallare. Orden gläder Isak.
– De kan jag hålla med om ändå. Jag tycker det låter bra. Det passar in på mig. Jag tycker det också, säger Isak. 

Alexander Isak har imponerat i Willem II
Foto: PROSHOTS / PROSHOTS BILDBYRÅN

Alexander Isak är inte anfallaren som enbart är nöjd med en landslagsplats. Han vill bidra, hjälpa Sverige nå EM på fotbollsplan. Den 23 mars tar Sverige emot Rumänien på Friends arena, för att tre dagar senare ställas mot Norge i Oslo i två EM-kvalmatcher.

– Det är kul att bli uttagen, men nu handlar det om att gå dit och visa vad jag går för, säger Isak. Sedan får jag hoppas på speltid och ta det därifrån, men det är många andra bra spelare i landslaget så inget kommer att bli enkelt. 

Alexander Isak togs nyligen ut till månadens lag i Nederländerna och hyllas i holländska tidningar. I senaste matchen mot De Graafschap blev svensken matchhjälte med två mål.
– Jag känner att jag kommit i gång och spelat bättre och bättre. Jag tycker det rullar på. Det är kul att det belönats med en sådan här chans också, säger Alexander Isak. 

Han trivs i Tilburg och Willem II. Lånesejouren ger Alexander Isak en chans att visa sina kvalitéer.
– Jag har börjat lära känna folk både som personer och spelare och ju mer tid som gått så har jag lärt känna dem bättre och det märks på planen också, säger han. 

– Vi spelar fin fotboll och jag har fått bra hjälp av laget och har kunnat hjälpa laget tillbaka.

LÄS MER: Janne Andersson ”Jag har inte fått tag i honom” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.