Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Haaland om United: ”Det är ju komiskt”

Foto: RHR-FOTO / DENNIS EWERT VIA WWW.IMAGO-IM / IMAGO IMAGES/RHR-FOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK / MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Erling Braut Haaland gör succé i Borussia Dortmund. 

Övergången lämnade dock bitterhet i Manchester United som också var ute efter 19-åringen i transferfönstret.  

De hävdar att övergången sprang på grund av girighet. 

– Det hade verkligen varit komiskt, säger anfallaren till Viasat. 

Att 19-åriga anfallstalangen Erling Braut Haaland skulle lämna Red Bull Salzburg i vinterns transferfönster var inte särskilt otippat. Alternativ fanns det gott om och de europeiska storklubbarna Borussia Dortmund och Manchester United gjorde sig hörda. 

Det blev tillslut Bundesligaklubben som landade norrmannen – och hos United blev det bitter eftersmak. Klubben vägrade nämligen att acceptera en utköpsklausul under en framtida försäljning av anfallare, enligt uppgifter till Manchester Evening News. 

I en intervju med norska Viasat bemöter nu Erling Braut Haaland uppgifterna om att han och agenten Mino Raiola skulle ha varit giriga under förhandlingsprocessen. 

– Det får de som skriver ta. De får förklara för mig någon gång om de träffar på mig. Det är inte mitt fokus. Det är egentligen bara lite komiskt om jag fått ta på mig det hela. Alla mina närmaste vet hur jag är. Det hade verkligen varit komiskt, säger han. 

”Har varit där hela tiden” 

Erling Braut Haaland har gjort åtta mål på fyra matcher i Borussia Dortmund. 

Och enligt honom själv så hade han den rätta känslan för tyska toppklubben tidigt. Till och med innan hans rutinerade pappa, Alf-Inge Håland, som numera har sin fotbollskarriär bakom sig.

– Efter säsongen började vi snacka lite, pappa och jag. Då kände han inte till Dortmund i det stora hela. Jag sa att ”den här klubben då, den hade varit fin”. Då sa han ”vi får se”. Så plötsligt blev det aktuellt, och min känsla har varit där hela tiden, säger 19-åringen till Viasat. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.