Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gustavsson vinnare i svenska tränarmötet

Australiens Charlotte Grant, till vardags i FC Rosengård
Foto: DAN HIMBRECHTS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Tony Gustavsson
Foto: MASATOSHI OKAUCHI/SHUTTERSTOCK / MASATOSHI OKAUCHI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Australien slog Brasilien med 3–1 i en träningslandskamp i Sydney, vilken var Australiens första match på hemmaplan på 18 månader.

Resultatet innebär också att Tony Gustavsson vann förbundskaptenskampen mot Pia Sundhage i en match som spelades inför 15 270 personer en fullsatt arena i Sydney

Svenskarna ledde tillsammans USA under några år, med Sundhage som förbundskapten och Gustavsson som assisterande.

Australien hade med sig 1-0 in i halvtid och gick ifrån till en 2-0 ledning i den andra halvleken. Adriana Leal da Silva reducerade till 2-1 med 22 minuter kvar av matchen vilket gav lite nerv.

Den brasilianska veteranen Marta, som spelade många år i Sverige, byttes in i den 71:a minuten men Brasiliens slutforcering kom av sig då Emily van Egmond skickade in 3-1 målet med tio minuter kvar av matchen. 

Australien har inte förlorat mot Brasilien sedan 2016 men på tisdag får Pia Sundhages Brasilien chans till revansch då lagen möts igen. 

Tony Gustavsson tog över Australiens landslag i september 2020 och ledde ”The Matildas” till en fjärdeplats i OS i Tokyo. År 2023 väntar fotbolls VM på hemmaplan för Australien. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.