Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gustaf Nilsson ryktades till MFF – möter nu klubben

Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

BRYSSEL. Som 18-åring ryktades han vara på väg till Malmö FF.

Nu är Gustaf Nilsson i Union Saint Gilloise och redo att sänka MFF.

– Vi respekterar dem, men är inte rädda för dem, säger han.

Gustaf Nilsson är född och uppvuxen i Falkenberg och det var också där fotbollskarriären startade. Som ung tog han sig upp i Falkenberg FF:s a-lag och gjorde debut i allsvenskan.

Som 18-åring fick han sitt stora genombrott och flera svenska storklubbar visade intresse. En av klubbarna som det ryktades om var Malmö FF.

– Jag vet inte om det var nära. Det finns alltid rykten, men jag valde att flytta till Bröndby och det är väl vad jag kan säga om det, säger Nilsson.

”Det kommer de att vara nu också”

Nu ställs anfallaren mot Malmö FF i Europa League. 

– Varje Malmölag jag spelat mot har varit starkt och det kommer de att vara nu också. De har några bra spelare och har varit ett av de bästa lagen i Sverige länge nu. Jag förväntar mig att de spelar direkt och gör det som de är bra på. Vi förbereder oss för en tuff match.

Ser du er som favoriter?

– Det är svårt att säga. Malmö har alltid varit ett starkt lag och är regerande mästare i Sverige. Vi respekterar dem, men är inte rädda för dem. Vi är också ett bra lag.  

Efter några år i den danska ligan, en vända hemma i Sverige och BK Häcken och därefter spel i den tyska tredjeligan skrev Nilsson på för Union Saint Gilloise i somras.

– Det är en otrolig klubb med otroliga supportrar. Vi har visat att vi kan spela väldigt bra fotboll och under den korta tiden jag varit här har jag upplevt allt som positivt. Så här långt gillar jag det verkligen.  

Tuff start i Union Saint Gilloise

Starten blev inte som önskat.

Han drog på sig en skada och var borta i fem veckor. 

​​– Tajmingen var riktigt dålig eftersom vi behövde en anfallare vid tidpunkten. Det första intrycket var väldigt bra tycker jag. Steg för steg kommer han tillbaka och jag tror att vi kan använda hans kvaliteter under kommande matcher, säger Unions huvudtränaren Karel Geraerts. 

Geraerts tillsammans med Nilsson på presskonferensen inför matchen mot Malmö FF.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Debuten för klubben kom förra helgen och då blev det ett inhopp på sju minuter. Hur många minuter han är redo för nu återstår att se.

– Jag är redo om tränaren vill ha mig. Jag var borta i några veckor så det är klart att fysiken inte är på topp, men om han behöver mig så är jag redo, säger Nilsson.

Sommaren 2019 återvände han hem till Sverige och spelade för BK Häcken. Tiden där blev inte som förväntat och innan flytten till Tyskland var han utlånad till Falkenberg.

Skillnaden mot att spela i Häcken

Men han följer sin tidigare klubb i guldstriden.

– De gör det bra. Jag har vänner kvar där så jag följer dem och jag önskar dem allt det bästa nu i slutet av allsvenskan.

På 21 matcher blev det bara två mål för honom i Häcken.
Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kan de vinna guldet?

– Ja, det tror jag. De är i toppen, så vi får se.

Vad är skillnaden att spela i Union jämfört med i Häcken?

– Båda lagen spelar väldigt bra fotboll med bollen. Jag har inte spelat så mycket, så det är svårt att säga. Men jag gillar det, det är inte konstgräs som det var i Häcken. Jag gillar naturgräset mer, säger Nilsson med ett litet skratt.

Tv: Här är Malmös motstånd i Europa League:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.