Foto: CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS TT NYHETSBYRÅNFoto: CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS TT NYHETSBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS TT NYHETSBYRÅN
Foto: JB AUTISSIER / IMAGO/PANORAMIC/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHFoto: JB AUTISSIER / IMAGO/PANORAMIC/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
 Foto: JB AUTISSIER / IMAGO/PANORAMIC/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Griezmann stor hjälte i Europa League-finalen

Publicerad

Atletico Madrid ställdes mot franska Marseille i Europa Leaguefinalen. 

Då blev en fransman hjälte för spanjorerna. 

Antoine Griezmann gjorde två mål när Atletico Madrid vann med 3-0 och bärgade sin första europeiska titel sedan 2012. 

2010 vann Atletico Madrid Europa League med 2-1 över Fulham. Två år senare besegrade de Athletic Club med 3-0 i EL-finalen. 

Sedan dess har Atletico på många sätt varit bättre, men inte lyckats bärga troféer i Europa. Två gånger om har de varit i Champions Leaguefinal, båda gångerna mot lokalrivalen Real Madrid. I båda fallen har det slutat med förlust. 

Griezmann blev hjälte för Atletico

Så när Atletico den här säsongen något överraskande slutade trea i sin CL-grupp låg vägen till en ny Europa Leaguetitel utstakad. På vägen fram till finalen har de besegrat FC Köpenhamn, Lokomotiv Moskva, Sporting Lissabon och Arsenal. 

I finalen väntade Marseille på fransk mark. 

Och det var en fransman som stal showen. Antoine Griezmann gav Atletico ledningen 21 minuter in i matchen. Tidigt i den andra halvleken tryckte han in 2-0 och redan då såg det kört ut för Marseille. 

Fransoserna skapade ett par lägen mot slutet, men fick inte in bollen. I stället kunde Gabi till hundra procent säkerhet stänga tillställningen med sitt 3-0-mål. 

Griezmanns sista show?

Griezmann byttes ut i slutsekunderna i vad som kan ha varit hans sista match i Atleticotröjan. De senaste veckorna har flera spanska medier rapporterat att Barcelona har bestämt sig för att betala hans utköpsklausul - som ligger på över en miljard kronor - och Griezmann väntas gå till Barça i sommar efter att ha tillhört Atletico Madrid sedan 2014. 

Ett som är klart är att klubbikonen Fernando Torres lämnar efter säsongen. EL-segern var hans första stora titel med klubben och han fick äran att lyfta bucklan och ta emot fansens jubel i sin sista match för Atletico. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag