Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Griezmann stor hjälte i Europa League-finalen

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS TT NYHETSBYRÅN
Foto: JB AUTISSIER / IMAGO/PANORAMIC/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Atletico Madrid ställdes mot franska Marseille i Europa Leaguefinalen. 

Då blev en fransman hjälte för spanjorerna. 

Antoine Griezmann gjorde två mål när Atletico Madrid vann med 3-0 och bärgade sin första europeiska titel sedan 2012. 

2010 vann Atletico Madrid Europa League med 2-1 över Fulham. Två år senare besegrade de Athletic Club med 3-0 i EL-finalen. 

Sedan dess har Atletico på många sätt varit bättre, men inte lyckats bärga troféer i Europa. Två gånger om har de varit i Champions Leaguefinal, båda gångerna mot lokalrivalen Real Madrid. I båda fallen har det slutat med förlust. 

Griezmann blev hjälte för Atletico

Så när Atletico den här säsongen något överraskande slutade trea i sin CL-grupp låg vägen till en ny Europa Leaguetitel utstakad. På vägen fram till finalen har de besegrat FC Köpenhamn, Lokomotiv Moskva, Sporting Lissabon och Arsenal. 

I finalen väntade Marseille på fransk mark. 

Och det var en fransman som stal showen. Antoine Griezmann gav Atletico ledningen 21 minuter in i matchen. Tidigt i den andra halvleken tryckte han in 2-0 och redan då såg det kört ut för Marseille. 

Fransoserna skapade ett par lägen mot slutet, men fick inte in bollen. I stället kunde Gabi till hundra procent säkerhet stänga tillställningen med sitt 3-0-mål. 

Griezmanns sista show?

Griezmann byttes ut i slutsekunderna i vad som kan ha varit hans sista match i Atleticotröjan. De senaste veckorna har flera spanska medier rapporterat att Barcelona har bestämt sig för att betala hans utköpsklausul - som ligger på över en miljard kronor - och Griezmann väntas gå till Barça i sommar efter att ha tillhört Atletico Madrid sedan 2014. 

Ett som är klart är att klubbikonen Fernando Torres lämnar efter säsongen. EL-segern var hans första stora titel med klubben och han fick äran att lyfta bucklan och ta emot fansens jubel i sin sista match för Atletico.