Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Grekiska klubben vill bryta med Wernbloom

Ha inte för bråttom att få igång den europeiska fotbollen, säger Gary Lineker i en intervju med CNN.
Wernbloom i PAOK.Foto: INTIME SPORTS / INTIME SPORTS BILDBYRÅN
Pontus Wernbloom.Foto: INTIME SPORTS / INTIME SPORTS BILDBYRÅN
Wernbloom i landslagströjan.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Corona-krisen slår hårt mot klubbarna världen över. 

Enligt flera av varandra oberoende källor till SportExpressen har nu PAOK Thessaloniki tagit ett första steg för att i samförstånd försöka bryta kontraktet med Pontus Wernbloom. 

Anledningen är att klubben måste skära i lönekostnaderna. 

Efter att ha spelat i CSKA Moskva sedan 2012 valde Pontus Wernbloom att skriva på för PAOK Thessaloniki i Grekland sommaren 2018. Kontraktet skrevs till och med sommaren 2021 och flyttlasset bar av till Grekland för den förre Blåvitt-spelaren. 

33-åringen blev ligamästare direkt, men hade otur och åkte på en skada på hälsenan i december 2018. Den höll honom borta från spel en längre tid. Han har totalt gjort 16 matcher för PAOK och är en av lagets bäst betalda spelare. 

Vill köpa ut Pontus Wernbloom 

Nu när Corona-krisen slagit till är PAOK en av klubbarna som har drabbats hårt ekonomiskt. Därför har klubben nu tagit ett första steg att försöka bryta Wernblooms kontrakt, enligt flera källor till SportExpressen. 

Klubben vill köpa ut spelaren från sitt kontrakt på grund av den ekonomiska situationen och har redan börjat förhandla med spelaren om hur mycket av den lön på cirka 15 miljoner kronor per år han kan tänka sig att avstå. Kontraktet sträcker sig till den 30 juni 2021.

PAOK har kommit med ett första förslag till spelaren men ännu har parterna inte hittat en lösning och det är oklart hur det kommer att sluta. 

Mycket talar dock för att Wernbloom lämnar den grekiska storklubben och att ytterligare en tidigare IFK Göteborgsspelaren eventuellt kan värvas som bosman redan i sommar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.