Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gör sina första mål efter otäcka skadan

Viktor Claesson kramas om av Marcus Berg.
Foto: Russian Premier League
Viktor Claesson.
Foto: Russian Premier League

Viktor Claesson är tillbaka med besked.

Den svenske stjärnan slog till dubbelt i första halvlek när Krasnodar tog emot FK Khimki – hans första mål sedan mardrömsskadan.

Dessutom gjorde han två assister i andra halvlek.

När Sverige föll med 3-0 mot Spanien i EM-kvalet i juni förra året kom den värsta smällen när Viktor Claesson röntgades efter matchen.

Den svenske stjärnan hade dragit av korsbandet och blev borta ända fram till sommaren 2020.

Nu är han dock tillbaka och har startat tre matcher för sitt Krasnodar i Russian Premier League och under fredagskvällen innebar det notering i målprotokollet.

Claesson dubbel målskytt för Krasnodar

Matchen mot Khimki inleddes med att hans lagkamrat Marcus Berg gav laget ledningen i den 19:e minuten och fyra minuter senare utökade Claesson till 2-0 när han vände runt i straffområdet och fick bollen i mål trots att avslutet gick nästan rakt på målvakten.

Khimki kom sedan tillbaka efter dubbla mål från Arshak Koryan men strax innan halvtid gav Claesson Krasnodar ledningen med 3-2 när han var på rätt plats framför mål och petade in bollen. 

Krasnodar vann stort

I den andra halvleken blev det en rejäl urladdning när Krasnodar gick ifrån till 7-2 innan 90 minuter var spelade men inga fler svenska namn noterades i målprotokollet.

Viktor Claesson gjorde däremot två assister och gick alltså ifrån matchen med fyra poäng i bagaget. Både Claesson och Marcus Berg byttes ut i andra halvlek men Kristoffer Olsson spelade hela matchen för Krasnodar.

Laget har inlett Russian Premier League med 14 poäng på de inledande åtta matcherna.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.