Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Goitom: ”Det här kan förändra hela klubben”

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

AIK kan ta sig till sitt första Europagruppspel på sju år. Henok Goitom hymlar inte om att mycket står på spel i returmötet med Celtic.

– Det här kan förändra våra karriärer och hela klubben, säger lagkaptenen.

AIK är en match från att ta sig till ett gruppspel i Europa League. Men utgångsläget är minst sagt tufft inför returmötet på Friends arena. AIK förlorade det första mötet på Celtic Park med 0-2 vilket betyder att det krävs tre mål för att ta sig vidare.

Henok Goitom är en av tre spelare som fick spela Europa League-gruppspel med AIK säsongen 2012/2013 och således vet han vad det innebär. 

”Det här kan förändra våra karriärer”

Som lagkapten försöker han gjuta mod i spelartruppen inför det som komma skall.

– Det vi kan förmedla till truppen är att det var en magisk tid att uppleva. Om vi tar oss till ett gruppspel så kan man faktiskt förändra sin karriär som fotbollsspelare, säger Henok Goitom och fortsätter.

– Vi måste gå all in och hoppas på det bästa. Vi har mycket passion och om vi tar oss till ett gruppspel kan det förändra hela klubben, väldigt mycket står på spel. Framtiden är ljusare om vi får spela i Europa.

Känner ni en stor press eller inspireras ni av läget ni har?

– Vi ser bara möjligheter just nu med tanke på utgångsläget. Vi har inget att förlora. Ifall vi hade vunnit på Celtic Park så hade vi haft något att förlora på hemmaplan, men nu har vi inte det. Efter returmatchen mot Celtic så finns det två scenarier, antingen är vi ute eller så får vi uppleva en magisk natt.

Goitom: ”Vi måste maxprestera”

AIK-kaptenen menar att man spelat mot flera lag i Europaspelet som liknar Celtic i spelstilen, men att skottarna utmärker sig individuellt.

– Vi har mött flera lag som spelat på ett liknande sätt som Celtic, men det som står ut är den individuella kvalitén.

Hur är Celtics försvarsspel?

– Det skiljer sig från allsvenskan, vilket är helt normalt. Celtic är normalt ett lag som tar sig till de stora turneringarna vilket gör att de kan köpa spelare för mycket pengar. Det betyder att vi måste maxprestera i den här matchen.