Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Glädjebeskedet för Kanal 5: "Bonus"

Sverige förlorade mot Holland men är ändå klart för playoff till VM. Vilket Kanal 5 jublar över. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Det stundande palyoff-spelet blir en bonus för Kanal 5. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Sverige är klart för playoff till VM.

Ett avancemang som ger jackpott även utanför fotbollsarenorna.

– Det är så klart en bonus för oss att få sända ytterligare två Sverige-matcher, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks.

När Zlatan Ibrahimovic sköt Sverige till EM för två år sedan genom att göra två mål mot Danmark på Parken i Köpenhamn innebar det nytt tittarrekord för sändande Kanal 5.

Som mest såg 2,2 miljoner tv-tittare i Sverige den matchen

Och nu hoppas Discovery Networks, där Kanal 5 ingår och som har sändningsrättigheterna för de två kommande playoff-matcherna, på en ny tittarsuccé. 

– Det är självklart jättekul att få ytterligare två matcher med Sverige. Det förra playoff-spelet är det mest sedda programmet i Kanal 5:s historia, så det är klart att sådana här matcher betyder väldigt mycket för oss, säger Discovery Networks sportchef Emir Osmanbegovic och fortsätter. 

– Blir det dessutom en attraktiv motståndare höjer det intresset ytterligare. Jag tror att det kan bli tittarrekord igen.

"En extra krydda med Danmark"

Så vilka ser du helst att Sverige får möta?

– Jag vill givetvis att Sverige tar sig vidare till VM så man vill ha en blandning av en god sportslig chans och en attraktiv motståndare. Men jag skulle säga att samtliga de länder Sverige kan ställas emot har det där, de är alla bra lag. 

– Men visst vore det kul med Danmark igen. Det är en extra krydda med rivaliteten med ett grannland. 

Och ekonomiskt, vad innebär det för er att få sända ytterligare två Sverige-matcher?

– Jag jobbar inte på försäljningsavdelningen och sköter inte den biten, men det är klart att det innebär fina intäkter. När man går in i ett kvalspel räknar vi inte med att det ska bli playoff, så på så sätt är det givetvis en trevlig bonus när det blir så. 

Hur mycket pengar handlar det om?

– Helt ärligt så vet jag inte vad det innebär i kronor men tittarmässigt hoppas jag att det ska bli rekord igen. 

Här är lagen som Sverige kan få möta i VM-playoff

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!