Sverige förlorade mot Holland men är ändå klart för playoff till VM. Vilket Kanal 5 jublar över. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNSverige förlorade mot Holland men är ändå klart för playoff till VM. Vilket Kanal 5 jublar över. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sverige förlorade mot Holland men är ändå klart för playoff till VM. Vilket Kanal 5 jublar över.  Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Det stundande palyoff-spelet blir en bonus för Kanal 5. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNDet stundande palyoff-spelet blir en bonus för Kanal 5. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Det stundande palyoff-spelet blir en bonus för Kanal 5.  Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Glädjebeskedet för Kanal 5: "Bonus"

Publicerad

Sverige är klart för playoff till VM.

Ett avancemang som ger jackpott även utanför fotbollsarenorna.

– Det är så klart en bonus för oss att få sända ytterligare två Sverige-matcher, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks.

När Zlatan Ibrahimovic sköt Sverige till EM för två år sedan genom att göra två mål mot Danmark på Parken i Köpenhamn innebar det nytt tittarrekord för sändande Kanal 5.

Som mest såg 2,2 miljoner tv-tittare i Sverige den matchen

Och nu hoppas Discovery Networks, där Kanal 5 ingår och som har sändningsrättigheterna för de två kommande playoff-matcherna, på en ny tittarsuccé. 

– Det är självklart jättekul att få ytterligare två matcher med Sverige. Det förra playoff-spelet är det mest sedda programmet i Kanal 5:s historia, så det är klart att sådana här matcher betyder väldigt mycket för oss, säger Discovery Networks sportchef Emir Osmanbegovic och fortsätter. 

– Blir det dessutom en attraktiv motståndare höjer det intresset ytterligare. Jag tror att det kan bli tittarrekord igen.

"En extra krydda med Danmark"

Så vilka ser du helst att Sverige får möta?

– Jag vill givetvis att Sverige tar sig vidare till VM så man vill ha en blandning av en god sportslig chans och en attraktiv motståndare. Men jag skulle säga att samtliga de länder Sverige kan ställas emot har det där, de är alla bra lag. 

– Men visst vore det kul med Danmark igen. Det är en extra krydda med rivaliteten med ett grannland. 

Och ekonomiskt, vad innebär det för er att få sända ytterligare två Sverige-matcher?

– Jag jobbar inte på försäljningsavdelningen och sköter inte den biten, men det är klart att det innebär fina intäkter. När man går in i ett kvalspel räknar vi inte med att det ska bli playoff, så på så sätt är det givetvis en trevlig bonus när det blir så. 

Hur mycket pengar handlar det om?

– Helt ärligt så vet jag inte vad det innebär i kronor men tittarmässigt hoppas jag att det ska bli rekord igen. 

Här är lagen som Sverige kan få möta i VM-playoff

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag