Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Glad för Liverpool – men det är allt...”

Höstens hetaste i PL: "Utan tvekan årets mål"
Jürgen Klopp kramar om Coutinho.Foto: Action Images via Reuters
Philippe Coutinho kom till Barcelona i januari 2018, men lånades ut till Bayern München i somras. Foto: BAGU BLANCO/BPI/REX / BAGU BLANCO/BPI/REX REX
Foto: ANDREAS GEBERT / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Han värvades för drygt 85 miljoner kronor och såldes för 1,5 miljarder fem år senare. Sedan Coutinho lämnade Liverpool har hans egen succé uteblivit, medan Liverpool blivit världens bästa lag.  

– Jag är glad för deras skull, men det är allt, säger Coutinho till Sports Illustrated. 

Efter att Philippe Coutinho lämnade Liverpool för Barcelona i januari 2018 har Liverpool blivit ett bättre lag. Detta medan brassens egen karriär hamnat i stå. Just nu befinner han sig i Bayern München på lån och har de tre senaste matcherna agerat inhoppare. 

– Liverpool flyger, och det förvånar mig inte, för de har ett fantastiskt lag och en fantastisk tränare. Jag är väldigt glad för dem, jag har många vänner där, så jag är glad för deras skull, men det är allt, säger Coutinho i en intervju med Sports Illustrated. 

Kom till Europa som 18-åring

Det var i juni 2010 som Philippe Coutinho flyttade till Europa och de regerande Champions Leaguemästarna Inter. Övergången hade varit klar i över två år, men brasilianska fotbollsspelare får inte byta klubb före de fyllt 18 år så Coutinho, född 1992, fick helt enkelt vänta.  

Väl i Italien ville karriären inte lyfta och efter 1,5 säsonger i Milano skickade Inter honom på lån till Espanyol. Efter att han gjort det bra där under vårsäsongen 2012 valde Inter att testa honom igen, men succén uteblev än en gång för den Vasco da Gama-fostrade brassen.

Philippe Coutinho tillhörde Inter 2010–2013.Foto: LUCA BRUNO / AP

Det var då som Liverpool kom in i bilden. 

I januari 2013 stod det klart att Liverpool värvat den 20-årige brassen för mindre än 100 miljoner kronor, och de behövde inte vänta länge för att värvningen skulle visa sig vara en lyckträff. På fem säsonger gjorde han 201 matcher, 54 mål och 45 assist. 

Coutinho: ”Jag tittar inte bakåt”

Fem år senare lämnade han Merseyside efter att Barcelona fått ett bud på närmare 1,5 miljarder kronor accepterat i januari 2018. Två år senare har Coutinho halvt om halvt floppat och lånats ut till Bayern München medan Liverpool vunnit Champions League och är på god väg att plocka hem klubbens första ligatitel på 30 år. 

– Jag tittar inte bakåt. Jag tog en annan väg och nu är jag på en annan resa, precis som alla andra. Jag är väldigt fokuserad, precis som de är, på att uppnå mina drömmar. Jag är glad över vad jag gjorde då och jag kan bara se framåt, säger Coutinho enligt Sports Illustrated. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.