Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gerhardsson testar nya spelare mot Polen

Peter Grerhardsson.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Återgång till fyrbackslinje och nya namn i startelvan. Peter Gerhardsson ser ut att stuva om en hel del när fotbollsdamerna möter Polen på bortaplan.

– En del kommer få visa upp sig som inte var med senast, säger förbundskaptenen till SVT.

Efter den starka 1–1-insatsen hemma mot regerande världsmästaren USA i lördags, blir motståndet ett helt annat på tisdagen.

Det svenska fotbollslandslaget har rest ner till Lodz för att ta sig an ett Polen som är 29:a på världsrankningen och som Sverige aldrig förlorat mot.

– De spelar annorlunda än USA. Lite mer markeringsinriktat. Försvarar väldigt lågt ibland, vilket gör att vi kanske behöver fler spelare i de främre positionerna, säger den svenske förbundskaptenen Peter Gerhardsson till SVT.

Han öppnar för att lufta truppen en hel del, vilket tyder på en något mer reservbetonad startelva än mot USA. Gerhardsson verkar också ha bestämt sig för att återgå till den ordinarie formationen med fyra backar, även om trebackslinjen fungerade utmärkt mot USA.

”De känner kraven”

– Det lutar åt att vi gör en förändring i det eftersom vi har många skickliga offensiva spelare i truppen också. En del kommer få visa upp sig som inte var med senast, säger Gerhardsson.

Matchen mot Polen är tänkt som den tredje sista före OS i Tokyo i sommar. I juni samlas laget på nytt, med två ännu inte presenterade landskamper på schemat.

Därför är det upp till bevis för de mer oprövade kort som vill slå sig in i 18-mannatruppen till Japan.

– Jag tror att de känner kraven, men det måste man hantera, säger Peter Gerhardsson.

– I sådana här matcher behöver man visa ett bra självförtroende. Om du har gjort fyra landskamper så måste du kanske se ut som att du har gjort fler.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.