Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Piqué kritiserades: "Jag står inte ut mer"

Gerard Piqué i matchen mot Albanien.Foto: Hektor Pustina / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Armando Babani / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Gerard Piqué hade till synes klippt av den spanska flaggan på sin tröja under landskampen mot Albanien - vilket han fick hård kritik för.

Det visade sig inte stämma, men kritiken har blivit för mycket för Piqué.

I ett uttalande på det spanska fotbollsförbundets hemsida berättar Piqué att kritiken mot honom gör att han slutar i landslaget efter VM i Ryssland 2018.

– Jag har försökt med allt, men jag står inte ut mer, säger han.

 

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

VM-kval Europa, grupp G

Makedonien–Italien 2–3 (0–1)
0–1 Andrea Belotti (24), 1–1 Iljia Nestorovski (57), 2–1 Ferhan Hasani (59), 2–2 Ciro Immobile (75), 2–3 Ciro Immobile (82).
(Skopje)


Albanien–Spanien 0–2 (0–0)
0–1 Diego Costa (55), 0–2 Nolito (63).
(Shkoder)


Israel–Liechtenstein 2–1 (2–0)
1–0 Tomer Hemed (4), 2–0 Tomer Hemed (16), 2–1 Maximilian Göppel (49).
(Jerusalem)

Gerard Piqué, som till vardags spelar i Barcelona, har aldrig gjort någon hemlighet av att han är en katalansk patriot. Han har flera gånger uttryckt en önskan om att den spanska regionen Katalonien ska bli självständigt och när Barcelona tog hem Champions League 2015 så satte han den katalanska flaggan på planen.

Hans önskan om katalansk självständighet är självklart omtyckt bland merparten av Barcelonafansen, men inte alla spanska fotbollsfans uppskattar det.

Ilskan mot Piqué

Piqué har många gånger fått utstå spott och spe för sina politiska åsikter och söndagskvällen var inget undantag.

I Spanien blev det en stor snackis att Piqué till synes hade klippt av den del av landslagsdressens ärm där den spanska flaggan sitter.

Något som blev en stor snackis i Spanien.

"Piqués avklippta tröjärmar skapar kontroverser", skriver tidnigen El Nacional.

Piqué väcker tvivel igen, skriver Mundo Deportivo.

"Det är pinsamt att han tillåts spela. Peta honom", skriver en användare på Twitter.

 

 

"Piqué borde bötfällas för det. Att hålla på med tröjan så där", skriver en annan.

 

 

Slutar efter kritiken

Det visade sig dock inte vara fallet. Efter matchen gick det spanska fotbollsförbundet ut med ett pressmeddelande där de visade att Piqué hade klippt av ärmarna på en långärmad tröja. De långärmade tröjärmarna är helt vita, det är endast på de kortärmade som den spanska flaggan syns längst ut på ärmen.

Dessutom så har all kritik mot Piqué gjort att han har ledsnat. Därför väljer han att sluta i landslaget efter VM i Ryssland 2018.

– Jag har försökt med allt, men jag står inte ut mer. Det här med landslagströjan var droppen som fick bägaren att rinna över. Efter VM i Ryssland så slutar jag i landslaget, endast 31 år gammal, säger han.

Spanien toppar gruppen

Matchen då?

Det tog sin lilla tid. Men Spanien vann föga överraskande bortamatchen mot Albanien. Diego Costa satte 1-0 i den 55:e minuten innan Nolito fastställde slutresultatet till 2-0 åtta minuter senare. Spanien toppar gruppen på sju poäng, samma som Italien men med bättre målskillnad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.