Gerard Pique i United-tröjan - snart ett minne blott. Foto: Getty Images
Gerard Pique i United-tröjan - snart ett minne blott. Foto: Getty Images

Gerard Pique återvänder till Barcelona

Publicerad
Han fick inte plats i Spaniens EM-lag.
Och han lär inte ens platsa på Manchester Uniteds bänk i Champions League-finalen mot Chelsea på onsdag heller.
Nu är Gerard Pique, 21, på väg söderut igen.
Barcelona planerar för en stor rensning i truppen efter floppsäsongen.
Nu har man nära att göra sitt första nyförvärv.
Klubben uppges vara överens med Manchester United om försvararen Gerard Pique.

Kom som 17-åring

Försvararen Gerard Pique, 21, kom till United som 17-åring från just Barcelona.
Nu talar mycket för att han återvänder till moderklubben efter en säsong där han inte har kunnat peta Rio Ferdinand och Nemanja Vidic i startelvan.
Pique, som spenderade säsongen 2006/07 på lån i Real Zaragoza, vill återvända till Spanien och nu uppges Barcelona och United vara överens om en övergångssumma om 6 miljoner pund (cirka 75 miljoner kronor), enligt Daily Mail.
Spanjoren, vars morfar Amador Bernabéu varit vice president i Barcelona, lär inte ens få plats på Uniteds bänk i Champions League-finalen mot Chelsea på onsdag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag