Gefle IF:s tränare Kenneth Rosén död

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Fotbollstränaren Kenneth Rosén som förde upp Gefle IF till allsvenskan har avlidit, 55 år gammal.

- En positiv, glad och varm människa. Prestigelös. Det är så vi minns Kenneth, säger klubbens ordförande Leif Lindstrand.

Rosén kom till Gefle säsongen 2003. I år var han med och ledde klubben till en andraplats i superettan och avancemang till allsvenskan. - Det var komplicerat, han hade lite svårt att dela glädjen med spelarna när vi gick upp men han försökte att kämpa vidare, berättar Leif Lindstrand om Roséns kamp mot sjukdomen.

Öppen dag

 I måndags orkade han inte längre utan avled på Länssjukhuset i Gävle. - Vi har haft en öppen dag på kansliet där man kan samlas och framföra kondoleanser. Vi ska också ha en träff med spelarna. De har ju varit lediga nu, säger Lindstrand. Som spelare började Kenneth Rosén sin karriär i Skellefteå. Tio år senare, 1977, tog han över som tränare i Laxå IF. Tränarkarriären tog honom bland annat till Örebro, Brage, Halmstad och Kalmar AIK innan han flyttade till Norge. Väl där arbetade han bland annat för Bryne och Vålerengen innan han flyttade tillbaka till Sverige och Gefle. Hans arbetsuppgifter i klubben tas nu över av Per Olsson som på sistone fungerat som kansliansvarig i klubben.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.