Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Egna orden om åtalet: ”Jag tröstade henne”

Foto: JOCR, TEBL / STELLA PICTURES BACKGRID UK
Foto: © BILDBYRÅN
Foto: EPA / News Team International

Den engelska fotbollsikonen Paul Gascoigne åtalas för sexuella trakasserier. 

51-åringen greps av polis på Durhams centralstation i augusti efter att en kvinna anklagat Gascoigne för att tafsa på henne under en tågresa. 

Det var i slutet på sommaren som Paul "Gazza" Gascoigne greps av polis i Durham efter en resa från York. En kvinna som reste på samma tåg hade anmält Gascoigne för sexuella trakasserier. 

Gascoigne släpptes samma kväll, men utredningen fortgick och nu åtalas "Gazza" enligt Daily Mail. Rättegången kommer att inledas den 11 december i år. 

"Gazza" var störst i England

Gascoigne slog igenom i Newcastle i slutet på 1980-talet och gick därefter vidare till Tottenham. Under den här tiden var han en storstjärna i den engelska fotbollen, var landslagets nyckelspelare under VM 1990 då England gick till semifinal och har kallats för en av engelsk fotbolls mest talangfulla spelare genom alla tider. 

Två år efter VM blev han en av de första engelsmännen som tog flytten till Italien och Lazio. Han avslutade sin Premier League-karriär med spel i Everton.

Gascoignes kamp mot missbruket

Men när karriären tog slut började problemen för "Gazza". Gascoigne föll in i ett djupt alkohol- och drogmissbruk som varit vida omskrivet på de brittiska öarna. De senaste åren har legendaren hävdat sig vara frisk från sina beroenden och har gjort en rad tv-framträdanden där han har berättat om sin återhämtning.

Men så sent som i december förra året tog han ett återfall. Då fick Gascoigne föras till sjukhus efter att ha hittats blodig på golvet i ett hotellrum. 

Han förklarade då att återfallet berodde på sorg efter systersonen Jay, som dog 2016, 22 år gammal. Ynglingen dog av en morfinöverdos – och familjen vet fortfarande inte huruvida den var avsiktlig eller ej. 

Paul Gascoines svar: ”En puss på kinden”

Under måndagen svarade Paul Gascoine på anklagelserna via sitt Twitterkonto.

”Sanningen är att jag satt på ett tåg med mina systerbarn. Då hörde jag någon kalla en tjej framför mig för 'en fet kossa'". Då blev jag upprörd, tröstade henne med en kindpuss och sa 'oroa dig inte, du är vacker på insidan. Det är okej, jag blev kallad fet fet för många år sedan”, skrev Gascoine på Twitter.

Bara minuter efter publicering plockade Paul Gascoine bort sin tweet.