Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Går inte att komma ut ur landet just nu”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

VM-kvalmatchen mellan Guinea och Marocko flyttas fram efter en militärkupp.

Allsvenska målvakten Aly Keita befinner sig mitt i kaoset.

– De har stängt flygplatsen och det går inte att komma ut ur landet just nu, säger han till Fotbollskanalen om läget i Conakry.

Under söndagsmorgonen utbröt tung skottlossning i Guineas huvudstad Conakry, rapporterar Reuters. Och i videor från staden hörs hundratals skott avlossas på flera håll.

Bilder som sprids i lokala medier visar hur presidenten Alpha Conde sitter i ett rum fullt av soldater. Nyhetsbyrån AFP uppger att presidenten har gripits i en militärkupp.

Minst två personer ska vara skadade, skriver Reuters.

På plats i staden är Guineas och Marockos herrlandslag som ska mötas i VM-kvalet på måndag.

”Det är inte läge att spela match”

Men på grund av den misstänkta militärkuppen har matchen nu flyttats fram.

– Det känns som helt rätt beslut att ta. Det är inte läge att spela match, säger Östersunds målvakt Aly Keita som representerar Guinea till Fotbollskanalen.

Han berättar sedan vidare om det senaste dygnet:

– Vi laddade för match och gick på frukost. Sedan fick vi veta att det hände lite grejer i Guinea och senare kom nyheten att de tagit presidenten. Vi är en bit ifrån, så vi har inte hört någon skottlossning. Men de har stängt flygplatsen och det går inte att komma ut ur landet just nu. Vi väntar på att se hur vi ska ta oss hem.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.