Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frustrationen: ”Han är galen på Werner”

Foto: NICK POTTS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATT CHILDS / AP TT NYHETSBYRÅN

Youri Tielemans blev matchhjälte när han sköt Leicester City till vinnare av FA-cupen för första gången.  

Tielemans tog tidigare bollen av Timo Werner på ett sätt som gjorde Chelseas tränare Thomas Tuchel rasande.

”Tuchel är galen på Werner. Han har varit dålig hittills. Dåligt fattade beslut och okontrollerade skott”, skriver fotbollsskribenten James Robson på sin Twitter.  

Strax efter klockan 18 klev lagen in på Wembley – inför en jublande publik. 21 000 människor stod på läktarna och FA-cupens final blev därmed den största publiksamlingen på ett live evenemang i Storbritannien sedan den första lockdown. 

Den första halveken mellan Chelsea och Leicester City blev mållös. I början av andra halvlek tog Leicesters Youri Tielemans  bollen av Chelseas Timo Werner– något som gjorde tränaren Thomas Tuchel rasande. James Robson, skribent för the Standard skriver på sin Twitter: 

”Tuchel är galen på Werner. Han har varit dålig hittills. Dåligt fattade beslut, okontrollerade skott och för uppenbar när han försöker övermanna sin man.”

Kort därpå kom Tielemans fri och sköt Leicester till en 1-0 ledning. 

– Youri Tielemans, wow vilket avslut, sa lagkamraten Kasper Schmeichel till BBC Sport efter matchen.  

I slutminutrarna kvitterade Chelsea, till publikens stora förtjusning. Efter ett VAR-beslut dömdes dock målet bort för offside. 

Matchen slutade 1-0 och Leicester City korades till vinnare av FA-cupen för första gången i klubbens historia. 

– Jag kan inte ens beskriva hur glad jag är. Vilken dag. Obeskrivligt. Det är det här drömmar är gjorda av, jag har drömt om detta sedan jag var barn och vi har pratat om viljan att vinna titlar, sa Leicesters målvakt Schmeichel till BBC Sport efter matchen. 

Leicester City vann Premier League 2016 och ligger just nu på en tredjeplats i tabellen. Chelsea ligger på en fjärdeplats i Premier League, och ställs mot Manchester City 29 maj i finalen av Champions League. 

På tisdagen 18 maj möts Chelsea och Leicester City igen, i Premier League denna gång. 

https://twitter.com/jamesrobsonES/status/1393618398668541956

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.