Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fridolina Rolfö slog till i ny kross av Wolfsburg

Har du koll på svenskarna i Europas toppligor?
Rolfö. Arkivbild.Foto: OLIVER BAUMGART VIA WWW.IMAGO-IMAGES.D / IMAGO IMAGES/FOTO2PRESS WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Fridolina Rolfö stod för säsongens tredje ligamål när hennes Wolfsburg enkelt besegrade Leverkusen med 7–0 i den tyska ligafotbollen. Med segern studsar Wolfsburg tillbaka från förra omgångens oavgjorda resultat mot Bayern München – säsongens första poängtapp – och toppar alltjämt tabellen överlägset med sina 31 poäng.

I målet höll den svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl ytterligare en nolla och fjolårets mästarlag har på 11 omgångar bara släppt in fyra mål samtidigt som laget har skickat in 50 mål framåt.

Mot Leverkusen fick Wolfsburg en flygande start och ledde med 3–0 innan ens 20 minuter av matchen spelats. Flest mål gjorde danskan Pernille Harder, som med kvällens tre stått för 15 ligamål totalt och nu rycker i skytteligatoppen. Zsanett Jakabifi rundade av tillställningen genom att sätta 7–0 ett par minuter före slutet.