Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fredrik Reinfeldt om kritiken: ”Får ta det”

Infantinos ilska mot media
Foto: TV4
Foto: TV4

Fredrik Reinfeldt valdes i helgen till Svenska fotbollförbundets nya ordförande.

Efter bara några timmar kom första avgångskravet.

– Det är ett tufft liv, säger han ironiskt i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Den före detta statsministern vann det uppmärksammade ordförandevalet i Svenska fotbollförbundet.

Fredrik Reinfeldt vann lördagens votering med siffrorna 143–111 mot utmanaren Lars-Christer Olsson.

Ett par timmar efter valet spelade Gais och Falkenbergs FF. Då valde Gais supporterförening Makrillarna att markera mot Reinfeldt med en banderoll med orden: ”Avgå Reinfeldt”. 

– Det är ett tufft liv, säger Fredrik Reinfeldt skämtsamt i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Han fortsätter:

– Jag såg att Makrillarnas ordförande helt korrekt påpekade att jag är djurgårdare. Det får anses vara en rimlig invändning. Det får man känna om man är på Västkusten.

Reinfeldt ser inte engagemanget som något negativt.

– Men får ta det för vad det är, fotbollen engagerar alla människor på ett sätt som i jag i grunden ser som nyckel till något bättre. Sen får man ta att det ibland blir kritik och hårda ord.

Svaret efter Infantinos hälsning

Samtidigt som svenska supportrar yttrade sitt missnöje skickade det internationella fotbollsförbundets ordförande Gianni Infantino en grattishälsning på Instagram.

– Jag har aldrig träffat honom och jag kan lova att han hade gratulerat vem som helst som blev vald, det är den internationella kutymen, säger Fredrik Reinfeldt om gratulationen.

Han står fast vid den tidigare ordförande Karl-Erik Nilsson ställningstagande.

– Karl-Erik Nilsson har markerat vad Sverige stod, det vill säga inte stödja Infantinos omval. Infantino är en produkt av en värld som inte är perfekt. Det är 211 länder som är med i Fifa, det är alltså fler än i FN och alla har var sin röst. Och världen består av massivt av allt annat än perfekta demokratier som accepterar ett synsätt som är främmande för oss.


Elanga om bristen på speltid

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.