Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fredrik Reinfeldt kan ta över Svenska fotbollförbundet

Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Svenska fotbollförbundet ska få en ny ordförande – och nu återstår endast tre huvudkandidater.  

Fredrik Reinfeldt är en av dem. 

– Spännande för mig som stort fotbollsfan att få vara med i nästa steg, säger Reinfeldt. 

Det var i november som Expressen kunde berätta att den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt var aktuell för jobbet som ny SvFF -ordförande, när Karl-Erik Nilsson lämnar. 

Den tidigare M-ledaren har tidigare nominerats till Djurgårdens styrelse, men röstades aldrig in. 

Nu är Reinfeldt en av tre huvudkandidater som gör upp om ordförandeskapet i Svenska fotbollförbundet. 

Reinfeldt har, till skillnad från övriga kandidater, inte gett några intervjuer om sin kandidatur. På tisdagen ger han en kort kommentar i ett meddelande till Expressen:

”Spännande för mig som stort fotbollsfan att få vara med i nästa steg. Jag ser fram emot att, i nästa vecka, svara på valberedningen och de röstberättigades frågor”. 

Jens T Andersson nobbas

Valberedningens har, utöver Reinfeldt, enats om att utse Hélène Barnekow och Lars-Christer Olsson till huvudkandidater. Trion kommer att ge en kandidatpresentation på ett möte den 24 januari. 

Valberedningen ska enas om en kandidat senast den 15 februari. 

Jens T Andersson, landslagschef och tidigare ordförande för Svensk Elitfotboll, ansågs på förhand som en av favoriterna till jobbet. Andersson har dock möjlighet att slå sig in i matchen igen, då kandidater enligt Fotbollskanalen kan nomineras igen på årsmötet i mars. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.