Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fredrik Ljungbergs ilska: ”Jag skäms ju”

Fredrik Ljungberg.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Efter förlusten mot Belgien handlade mycket om den bristfälliga gräsmattan på Friends arena. 

Nu riktar Fredrik Ljungberg stark kritik. 

– Jag skäms ju. Vi har den här arenan och vi kan inte ge en bra fotbollsmatta, säger experten i Viaplay. 

Emil Forsberg halkade i ett ypperligt läge att göra mål för Sverige mot Belgien i fredags. Därefter var det Mattias Svanbergs tur att halka på Friends arenas gräsmatta. 

Samtalsämnet efter 3–0-förlusten blev därför gräset på svenska herrlandslagets nationalarena. Flera spelare klagade och Janne Andersson uttryckte sin frustration.  

Anledningen bakom den bristfälliga mattan är Melodifestivalens final som arrangerades i arenan bara två veckor tidigare. 

”Friends Arena har alltid varit en multiarena som ska kunna ta emot stora evenemang vilket är jätteviktigt för Stockholm och Sverige”, skrev Stockholm Lives, som driver arenan, kommunikationschef Daniel Stålbo till Expressen i lördags.  

Fredrik Ljungbergs ilska 

Inför herrlandslagets hemmamöte med Azerbajdzjan kom ny kritik mot planen. Viaplay-experten Fredrik Ljungberg är allt annat än nöjd med upplägget. 

– Har du en nationalarena så vad är det viktiga, är det Melodifestivalen eller fotbollen? Där måste man någonstans bestämma sig. Man kan säga att det är en multiarena och så där, men hur ser kontraktet ut? Om ni inte kan ge oss en fotbollsplan att spela på, då kanske vi inte ska betala vår hyra, säger Ljungberg i Viaplays studio. 

Han fortsätter: 

– Jag skäms ju. Vi har den här arenan och vi kan inte ge en bra fotbollsmatta. Jag blir sjukt irriterad. 

Svenska fotbollförbundet är delägare i Friends arena. Förbundet äger en tredjedel, medan fastighetsbolaget Fabege äger resterande del. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.