Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fredrik Ljungberg: ”Jag tycker inte ens att det är kritik”

Fredrik Ljungberg.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Janne Andersson.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Finns det en fnurra på tråden mellan Lars Lagerbäck och Janne Andersson?

I Viaplays studio tog Fredrik Ljungberg expertkollegan Lagerbäck i försvar.

– Jag tycker inte ens det är kritik, säger Ljungberg.

Sveriges tidigare förbundskapten Lars Lagerbäck är övertygad om att Janne Andersson känner sig pressad när EM-kvalet nu drar i gång.

– Ja, det tror jag. Du måste vara oerhört stark för det påverkar gruppen internt när du får dåliga resultat och kritik. Dels ska han hantera det och dels ska han hantera sin egen situation. Det är klart att han känner en press, sa Lagerbäck i en intervju med TT tidigare i veckan.

Under en presskonferens i veckan svarade Janne Andersson.

– Lars Lagerbäck ja… Jag tog jobbet för sju år sedan när jag fick förfrågan. Jag har känt mig ungefär lika ”pressad” hela tiden eller att det finns samma förväntat på mig eller oss, sa förbundskaptenen då.

Inför matchen mot Belgien lyfte Viaplay fram hans svar och undrade om det fanns en liten ”fnurra på tråden” mellan Lagerbäck och Andersson.

– Inte från min sida, jag vet inte hur Janne uppfattar det där. Det blir ju så när man svarar i en intervju. Men min uppfattning är att oavsett vilket offentligt jobb du har så är du utsatt förväntningar, eller press som jag uttryckte det, säger Lars Lagerbäck.

Fredrik Ljungberg: Då ligger Janne risigt till

Han fortsätter:

– Jag tror inte någon tränare, om den har några mänskliga drag, inte känner en förväntan och press på dig när du spelar matcher på det här sättet.

Sverige missade VM i vintras och åkte förra året ur B-divisionen i Nations League.

Då tycker expertkollegan Fredrik Ljungberg kritiken mot förbundskaptenen varit rimlig, och tar Lagerbäck i försvar.

– Nu bor jag inte i Sverige och ser inte allt som skrivs. Men efter de matcherna de hade så måste det komma kritik. Det som Lasse säger här, det tycker jag inte ens det är kritik. Alla tycker väl att det måste finnas en press, du är förbundskapten och har haft dåliga resultat. 

Mycket hänger nu på EM-kvalet, menar den före detta storspelaren.

– Nu kommer det ett EM-kval och skulle du göra det dåligt så ligger du risigt till.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.