Jens Lehmann och Sol Campbell ser på när Chekseas Arjen Robben rullar in bollen i mål. Nu har det gått tre matscher utan att Arsenal gjort ett enda mål - eller tagit poäng.
Jens Lehmann och Sol Campbell ser på när Chekseas Arjen Robben rullar in bollen i mål. Nu har det gått tre matscher utan att Arsenal gjort ett enda mål - eller tagit poäng.

Freddie: Det känns tungt

Publicerad
Uppdaterad
LONDON. Ett stolpskott. Och ett felaktigt bortdömt mål. Fredrik Ljungberg var besviken efter förlusten mot Chelsea.
- Det känns tungt, säger mittfältsstjärnan till SPORT-Expressen.
Fredrik Ljungberg frispelade Robin van Persie som gjorde mål. Men ledningsmålet mot Chelsea dömdes bort för offside. Redan i halvlek visade brittisk tv att det bortdömda målet inte var offside.

"Vi sätter bra tryck"

- Vi sätter bra tryck på Chelsea i första halvlek. Vi skapar ganska mycket, så det kändes tungt när man hör nu i efterhand att det bortdömda målet definitivt är mål. - Och då har vi redan haft ett stolpskott. - Det är klart att det hade ändrat matchen lite om linjedomaren inte hade vinkat. De är oerhört duktiga defensivt. Hade vi fått målet hade de tvingats öppna sig lite grann, säger Ljungberg. Ljungberg hade en mer offensiv roll en vanligt mot Chelsea. Ofta hittade han ytor utan att få rätt passningar. Och han väntar fortfarande på sitt första mål i årets liga. Han byttes ut i slutet av andra halvlek.

"Vi spelade lite 4-3-3"

- Vi spelade lite 4-3-3. Då kommer jag högre upp på plan. Mitt spel blir mer anfallsaktigt. Det kändes bra i första halvlek. Men i andra halvlek spelar vi mer direkt, då blev det längre bollar och nickskarvar och då fick jag inte bollen så mycket. Men så är det som forward, säger Ljungberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag