Foto: Charles Platiau
 Foto: Charles Platiau

Frankrikes pinsamma VM - utslagna direkt

Publicerad
Uppdaterad
Det finns bara ett passande ord för Frankrikes VM: fiasko.
Finallaget från VM 2006 förlorade avslutande gruppspelsmatchen mot Sydafrika med 1-2.
- Jag vet inte hur någon ska kunna förlåta oss, säger Florent Malouda.
Både Frankrike och Sydafrika jagade en storseger för att ha en chans att gå vidare till åttondelsfinal.
Och det blev Sydafrika som tog tag i taktpinnen.
Redan i matchminut 22 nickade Bongani Khumalo in 1–0 till värdnationen på en hörna.
Kort senare fick Frankrike Yoann Gourcuff utvisad - efter ett tveksamt domaringripande.
I matchminut 37 fick hemmapubliken jubla igen.

Öppen kasse

Tsepo Masilela sköt ett flackt skott till vänster i straffområdet ur snäv vinkel. Returen fångades upp av Katiego Mphela, som kunde slå in 2–0 i öppen kasse.
I den andra halvleken reducerade Florent Malouda till 1–2. Resultatet innebär att både Sydafrika och Frankrike är utslagna.
Både Mexiko och Sydafrika hamnade på fyra poäng, men Mexiko gick vidare på bättre målskillnad tillsammans med seriesegraren Uruguay.
Frankrike slutar klart sist i tabellen på ett poäng. På tre matcher lyckades finallaget från 2006 endast göra ett mål framåt.
Malouda skäms.
– Jag vill be om ursäkt å alla spelares vägnar. Men det har varit mycket spänning i gruppen, vilket inte är en ideal förutsättning, säger han enligt AP, och tillägger:
– Det är tufft just nu. Vi är knappast stolta över vad vi gjort.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag