Foto: DAVE WINTER / ICON SPORT BILDBYRÅN
 Foto: DAVE WINTER / ICON SPORT BILDBYRÅN

Frankrike klara för VM – efter rysare

Publicerad

Frankrike var piskade att ta poäng mot Vitryssland för att säkra gruppseger i VM-kvalet. Och fransmännen lyckades  – efter en jämn match – besegra vitryssarna.

Sverige närde ett litet hopp om att kunna knipa direktplatsen till VM inför tisdagens VM-kval. Då krävdes poängtapp för Frankrike samtidigt som Sverige besegrade Nederländerna. Ingetdera inträffade. Sverige förlorade med två mål och fransmännen besegrade Vitryssland. Men det satt långt inne. 

Frankrike inledde i ett rasande tempo på Stade de France. Efter tjugo minuter prickade Olivier Giroud ribban. Anfallaren, hemmahörande i Arsenal, skulle få revansch men först var det storstjärnan Antoine Griezmanns tur. Griezmann placerade in ettan efter ett friläge, serverad av Blaise Matuidi.

Vitryssland skakade Frankrike

Sex minuter senare, den 33:e minuten, var det dags för Olivier Girouds revanch. Anfallaren rullade in 2-0 och det såg klappat och klart ut i Paris.

Men i minuten innan pausvilan reducerade Anton Saroka. Där efter var det vitryssarna som pressade för en kvittering. I matchens absolut sista minut var Saroka centimeter från att stöta in en kvittering från nära håll. 

Matchen slutade 2-1 till Frankrike.

Se matchen i Kanal 5 och på Dplay.se (extern länk).

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag