Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Frankrike klara för VM – efter rysare

Foto: DAVE WINTER / ICON SPORT BILDBYRÅN

Frankrike var piskade att ta poäng mot Vitryssland för att säkra gruppseger i VM-kvalet. Och fransmännen lyckades  – efter en jämn match – besegra vitryssarna.

Sverige närde ett litet hopp om att kunna knipa direktplatsen till VM inför tisdagens VM-kval. Då krävdes poängtapp för Frankrike samtidigt som Sverige besegrade Nederländerna. Ingetdera inträffade. Sverige förlorade med två mål och fransmännen besegrade Vitryssland. Men det satt långt inne. 

Frankrike inledde i ett rasande tempo på Stade de France. Efter tjugo minuter prickade Olivier Giroud ribban. Anfallaren, hemmahörande i Arsenal, skulle få revansch men först var det storstjärnan Antoine Griezmanns tur. Griezmann placerade in ettan efter ett friläge, serverad av Blaise Matuidi.

Vitryssland skakade Frankrike

Sex minuter senare, den 33:e minuten, var det dags för Olivier Girouds revanch. Anfallaren rullade in 2-0 och det såg klappat och klart ut i Paris.

Men i minuten innan pausvilan reducerade Anton Saroka. Där efter var det vitryssarna som pressade för en kvittering. I matchens absolut sista minut var Saroka centimeter från att stöta in en kvittering från nära håll. 

Matchen slutade 2-1 till Frankrike.

Se matchen i Kanal 5 och på Dplay.se (extern länk).

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!