Presidenten Nicolas Sarkozy är nu inblandad i det franska VM-fiaskot. Foto: Alexander Demianchuk
Presidenten Nicolas Sarkozy är nu inblandad i det franska VM-fiaskot.  Foto: Alexander Demianchuk

Frankrike fryser spelarnas VM-löner

Publicerad
Uppdaterad
Hela Frankrike är rasande efter Les Bleus pinsamma VM.
Nu har presidenten Nicolas Sarkozy fryst spelarnas VM-löner.
Dessutom kommer det nu nya uppgifter om bråk mellan spelarna.
Frankrike var den stora besvikelsen i årets VM. Frankrike åkte ut efter att bara ha tagit en poäng och gjort ett enda mål. Dessutom skakades laget av interna bråk under turneringen. Nicolas Anelka skickades hem på grund av att han skällt ut förbundskaptenen Raymond Domenech. Då svarade spelartruppen med att vägra träna.
Enligt tidningen Nouvel Observateur ska inte alla spelare ha ställt sig bakom strejken, men strejkledarna Patrice Evra, Eric Abidal och Franck Ribéry ska dock ha övertygat laget om strejken, bland annat genom hot om våld.

"En katastrof"

Nu har misslyckandet fått politiska konsekvenser. Landets president Nicolas Sarkozy har nu fryst landslagets VM-löner.
- Ni känner till presidentens kärlek till fotboll alltför väl för att tänka er att han står oberörd inför situationen, säger utbildningsminister Luc Chatel till Le Monde.
Anfallsstjärnan Thierry Henry har nu enligt tidningen ringt upp Sarkozy för att få till ett möte.
Enligt tidningen kommer Henry i dag att besöka presidentpalatset.
- Jag kan bara konstatera att det blev en katastrof. Det jag inte kan förlåta är att de har krossat miljoner barns drömmer, säger idrottsminister Roselyne Bachelot.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag