Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fotbollsstjärnan jagas för mord – sköt från bil

Sezer Özturk i Fenerbahches tröja.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO SPORTFOTODIENST
Özturk i Besiktas.
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO SPORTFOTODIENST
Sezer Özturk är misstänkt för mord.
Skott avlossades från fotbollsstjärnans bil.
Kulorna dödade en man och skadade ytterligare fyra.

Den förre Fenerbahçe, Besiktas och Bayer Leverkusenspelaren Sezer Özturk är misstänkt för mord. 

Enligt turkiska medier öppnade han eld mot en folkmassa efter ett bråk, vilket dödade en och skadade fyra. 

Han har varit spårlöst försvunnen i en vecka efter händelsen och jagas av polis. 

Händelsen inträffade den 19 september i år. Sezer Özturk, sittandes i en bil, hamnar i bråk med ett antal personer som grillar vid vägkanten i området Çekmeköy, en förort till Istanbul. 

Varför de börjar bråka är inte helt känt, men det slutar med att Özturk drar fram en pistol och börjar skjuta innan han flyr platsen. 

Förre turkiske fotbollsstjärnan efterlyst för mord

Enligt Voetbalzone, som citerar de turkiska tidningarna Fanatik och Milliyet, dog en person av sina skador efter skottlossningen och ytterligare fyra skadades. 

Özturk är efterlyst för mord, men är fortfarande på fri fot. Trots att det gått en vecka sen händelsen har polisen inte lyckats lokalisera Özturk som gått under jord. 

Özturk föddes i Tyskland 1985 och tog vägen till seniorfotbollen genom Bayer Leverkusens akademi. Han gjorde totalt sju matcher för Bundesligaklubben – och spenderade ett antal säsonger på lån i andra klubbar – innan hans karriär fortsatte i Turkiet, då i storklubbar som Fenerbahçe och Besiktas. 

Han tog silver med Turkiet på U19-EM och blev uttagen till A-landslaget av Guus Hiddink 2010, men gjorde ingen landskamp. Han la skorna på hyllan 2015. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.