Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fotbollsprofilen döms för rattfylleri

Jonny Rödlund.Foto: LASSE SANDSTRÖM
Mittfältaren spelade i bland annat IFK Norrköping, Häcken, Braga och Energie Cottbus.Foto: LENNART MÅNSSON / © BILDBYRÅN

Det var i somras som den före detta landslagsstjärnan och fotbollsprofilen Jonny Rödlund åtalades för rattfylleri och ringa narkotikabrott. 

Nu har domen fallit – Rödlund döms till böter för rattfylleri men frias från narkotikabrott.

– Jag har varit rädd att ingen ska tro på mig, säger Rödlund till SportExpressen.

I augusti åtalades Jonny Rödlund, före detta landslagsstjärna och fotbollsprofil, vid Västmanlands läns tingsrätt för rattfylleri och ringa narkotikabrott. 

Rödlund publicerade i samband med att åtalet offentliggjordes ett pressmeddelande där han bland annat skrev ”hur han efter en utekväll började må dåligt, gick hem och att han därefter kräktes under hela natten.”

Rödlund skrev vidare att han vid niotiden morgonen därpå vaknat och hade då fått ett röstmeddelande från polisen om att hans oförsäkrade och avställda bil befann sig på E18. Vid 10.30-tiden åkte han för att hämta den och hade då enligt egen utsago inte en tanke på att alkohol eller narkotika skulle finnas i blodet. 

På väg tillbaka från upphämtningsplatsen såg Jonny Rödlund en polisbil som sedan visade sig vara på väg till hans bostad. Polismannen nämner dock överhuvudtaget, enligt Rödlund, inte bilen utan frågar om han vill följa med till stationen för att ta ett urinprov.

Rödlund gör det, varpå man finner 0,26 promille alkohol i blodet och spår av narkotika.

”Jag nekar brott gällande narkotika då jag inte frivilligt stoppat i mig något, har vad jag misstänker fått i mig detta via någon annans glas eller att någon lagt det i mitt glas”, skrev Jonny Rödlund bland annat i pressmeddelandet och fortsatte:

”Det finns vittnen på krogen där dom sett hur jag blivit vit och skakig.”

Döms för rattfylla – frias för narkotikabrott

I dag på torsdagen kom tingsrättens dom.

Johnny Rödlund döms till dagsböter för rattfylleri, men han frikänns från åtalet för ringa narkotikabrott.

– Det är en rättvis dom eftersom jag erkände att jag kört bil dagen efter utekvällen, men den påstådda narkotikan som fanns i blodet har jag blivit drogad med på krogen. Det har jag vidhållit hela tiden. Visst har jag blivit straffad, men jag är ändå glad och nöjd över hur domen blev, säger Rödlund, och fortsätter:

– Jag har hela tiden varit rädd att ingen ska tro på mig – nu känns det väldigt skönt att allt är över. Det var en lättnad att få beskedet i och med att jag vet att jag är oskyldig till det påstådda narkotikabrottet, säger Jonny Rödlund.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.