Fotbollsproffs vägrar erkänna svenska dottern

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Joanna Sorsa har skickat bilder på sin dotter Michelle till fadern, Theo Lucius, varje månad. Han har inte brytt sig utan bara skickat sms att hon ska sluta skicka bilder.
Foto: Olle Sporrong

Fotbollsproffset Theo Lucius, 26, vägrar erkänna sin svenska dotter Michelle, 1.
- Han har inte ens velat träffa henne, säger Michelles mamma Joanna Sorsa, 26.
Nu har hon dragit PSV Eindhoven-stjärnan till domstol i Stockholm.

- Det är svårt, han har anlitat en holländsk stjärnadvokat. I ett helt år har de lyckas förhala det hela, berättar ex-flickvännen Joanna Sorsa. Tvisten, som nu blivit ett faderskapsmål i Stockholms tingsrätt, har beskrivits omfattande i holländska medier. Dagstidningar, fotbollsmagasin och sajter har rapporterat om fotbollsproffsets okända dotter tillsammans med Joanna Sorsa. I holländsk press har Joanna Sorsa - som i fem år jobbat som controller för Ericsson - beskrivits som en fotbollsgroupie. - Det är absurt, det har sagts att jag rest runt i buss med andra skandinaviska kvinnor - för att träffa fotbollsproffs. Det är inte sant, berättar Joanna som nu för första gången ger sin version.

Träffades på Gran Canaria Theo Lucius är välbetalt fotbollsproffs för PSV Eindhoven, en anrik storklubb i den högsta ligan i Holland. Under säsongsavslutningen i maj 2000 träffade han svenska Joanna Sorsa på semesterön Gran Canaria. - Jag var där för att gå en reseledarkurs, säger Joanna. I stället blev hon blixtförälskad i den holländske fotbollspelaren.

Blev gravid Efter några månader flyttade hon till Holland, jobbade där för amerikanska Fedex och hade ett förhållande med Theo Lucius. Ytterligare några månader senare blev hon gravid. - I början var allt bra, inga frågetecken. Men ett par veckor innan Michelle föddes ändrades allt, han ville varken veta av mig eller vår dotter. Via en holländsk advokat har hon tvingat Lucius att genomgå ett faderskapstest. Nu har svaret från svenska Rättsmedicinalverket kommit: Lucius är far till Michelle. - Det är skönt att ha det svart på vitt, även om jag vetat hela tiden, säger Joanne. Varje månad har hon skickat fotografier på Michelle. Lucius har varken velat träffa sin dotter, eller prata med Joanna. - Nej, i stället har jag fått sms där det stått att jag ska sluta skicka bilder.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.